Grabar-Kitarović u govoru napala Milanovića: ‘Ili mi ili oni ne smije opet biti hrvatska politika’

Idi na originalni članak
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednica je najavila žestok ulazak u kampanju odmah nakon Božića

Oglas

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uspjela je ući u drugi krug s dobivenih 26,72 posto glasova i u njemu će se boriti za novi mandat protiv Zorana Milanovića koji je osvojio 29,52 posto glasova.

Taj rezultat nije je razočarao, dapače. Kao ni okupljene u njenom stožeru, gdje se pjevalo i skandiralo, puštala se i “Lijepa li si”, no ovog puta nije bilo gašenja pjesme u trenucima dok se čula osoba zbog koje se slavi…

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Naime, Miroslav Škoro bio joj je glavni protukandidat u prvom krugu i pobijedila ga je za više od dva posto te sad kreće kampanja kojom bi trebalo pridobiti što je više moguće od tih gotovo 25 posto onih koji su se odlučili za Škoru u prvom krugu.

“Idemo svi za Hrvatsku”, uzviknula je predsjednica i potom se zaorilo “Pobjeda, pobjeda!”

Pogledajte VIDEO:

Zatim je nastavila…

“Hvala vam drage Hrvatice i Hrvati, dragi birači koji ste obavili građansku dužnost i pokazali koliko je bino da se predsjednik i predsjednica biraju iz naroda od naroda i izravnim izborima. Hvala mojim ne protukandidatima nego sukandidatima, kao i biračima koj su mi dali povjerenje i osigurali drugi krug na putu do konačne pobjede. Ovo je bila bitka deset na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru za razliku od gospodina Milanovića. Sad se svi moramo okupiti i idemo po pobjedu”, izjavila je i nastavila:

“Posebno želim zahvaliti HDZ-u i njenom vodstvu, ali i svim strankama i pojedincima koji su mi pružili potporu u ovom prvom krugu te svima koji su vjerovali i vjeruju u mene. Zahvaljujem svojoj obitelji i svakom članu svog tima. Puno smo radili i zato smo danas ovdje. Bili ste uz mene u teškim i dobrim trenucima, i kada su mi pljeskali i kad su me prozivali zbog navodnih grešaka premda nikada nisam učinila ništa što bi naštetilo Hrvatskoj ili hrvatskom narodu.”

Okrenula se hrvatskim braniteljima…

“Želim posebno zahvaliti i našim hrvatskim braniteljima, svima njima, koji su ljubav dokazali u najtežim trenucima, dok su se borili za njenu budućnost, da bi naša djeca živjela bolje”, kazala je i potom se zaorilo “Vukovar, Vukovar!”

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

“Posebno želim zahvaliti i mladima, u prvom redu onima koji su prvi put glasovali. Vi ste rođeni u miru, u demokratskoj, slobodnoj Hrvatskoj, vi ste budući lideri, vi ste oni koji će preuzeti kormilo i morate biti samosvjesni hrvatski i europski građani jer ovu Hrvatsku gradimo za vas i vašu djecu.”

“S ponosom i osjećajem odgovornosti stojim pred vama i tražim vaše povjerenje za glas u drugom krugu, pozivam sve vas od Slavonije do Dalmacije i izađete na izbore te date glas za bolju Hrvatsku. Bit će to glas za pet godina žestoke borbe, žestokog rada za ovu našu Hrvatsku. Kao što sam dosad pokazala, marljivost, rad i odlučnost. Jer, moj drugi mandat upravo je to, borba za jednakost u našem društvu, koje je još uvijek podijeljeno, to nas vraća unatrag, umorni smo od toga, idemo u budućnost. Treba nam borba za demografsku obnovu, da vratimo ljude koji su neki drugi potjerali, borba za bolje plaćena radna mjesta, više investicija, bolje školstvo, tehnološki razvoj, za bolju Hrvatsku. Treba nam optimizam i samopouzdanje. Znamo da možemo bolje i nitko nas ne može zaustaviti kad sanjamo velike snove i ostvarujemo ih zajedno. Pokazali smo to u ratu, sportu i drugim područjima. Zašto ne bismo to pokazali u gospodarstvu, a posebno u politici. Zajedništvo znači da smo svi okupljeni oko istih ciljeva. Svi smo mi Hrvatska, jedna Hrvatska, s jednakim prilikama za sve.”

“Ovo su izbori na kojima se bira osoba koja će nastaviti biti s narodom kroz sljedećih pet godina i slušati što vi imate za reći. A ne oni koji su bili u salonima, brzim automobilima i avionima. Birajte predsjednicu koja dolazi iz naroda, radi za narod i bori se za narod. I kada ponovno dobijem vaše povjerenje, ponovno ću se u ime Hrvatske boriti za mjesto u prvom redu za Hrvatsku. Ne za sebe, za Hrvatsku. U međunarodnoj zajednici. I borit ću se za naše interese, a ne šutjeti ili sjediti u zapećku i kukati kako se ništa ne može promijeniti, kako nam trebaju veće ovlasti. Ne trebaju, vaše povjerenje mi je najveća ovlast, vi ste u središtu.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Izrazila je i mišljenje zašto birat baš nju u drugom krugu.

“Posebno se želim obratiti biračima koji su u prvom krugu dali glas nekom od drugih kandidata. Znam da su neki od vas time željeli izraziti nezadovoljstvo, vaša poruka mi je sasvim jasna. Čula sam je i razumijem je, ali sad nije vrijeme da se ponovno dijelimo. Ili mi ili ono ne smije ponovno biti hrvatska politika, 15 godina je ona vladala i ne smijemo to opet dopustiti. Ne smijemo u ime domovine i u ime Hrvatske. Svi zajedno ne smijemo dopustiti da se vratimo na neku staru politiku ideoloških sukoba. Cilj je uvijek isti, obrazac je uvijek isti, podijeli, obeshrabri… To neću dopustiti! Zato sada ne smije biti nikakvog poigravanja s Hrvatskom. Možete ne voljeti mene ili neku stranku, ali kao hrvatski domoljubi ne možete ne voljeti Hrvatsku”, poručila je i ušla u završnicu govora:

“Svi vi koji ste izašli u prvom krugu, pokazali ste da želite birati svog predsjednika i zato pozivam one koji mi nisu dali glas neka se okupe zajedno i daju glas za bolju Hrvatsku, za Hrvatsku po mjeri čovjeka, s više demokracije i predsjednicu koja radi s vama i za vas. To je isto tako glas za povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske jer nema podjela u hrvatskom narodu, svi smo jedno i svi smo srce koje kuca za Hrvatsku. Znam da svi vi želite provesti Božić s najmilijima, bez politike i bilo kakvih natruga političkog nadmetanja i to vam želim, ali nakon Božića krećemo žestoko jer Hrvatska je snažna i ponosna država. Nije slučajna, krvlju je plaćena. To je Hrvatska koja će za koji dan preuzeti predsjedanje Europskom unijom, a to je velika čast. To je Hrvatska koja nije očajna. Moja Hrvatska je Hrvatska za sve, to je jedini put i krenimo njime odmah, još večeras.”
Vanja Deželić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Exit mobile version