EVO ŠTO KAŽU STRUČNJACI

Hoćemo li 1. veljače na kavu? Epidemiološka situacija je sve bolja, a kafići ne rade već 47 dana…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U prvom, sade već davnom, lockdownu kafići su bili zatvoreni ukupno 53 dana, a u ovom zimskom zatvaranju ne rade već punih 47 dana!

Epidemiološka situacija iz dana u dan je sve bolja, sad smo prosječno na samo 400 zaraženih dnevno, a Krunoslav Capak i članovi stožera su najavili kako će brojka od 300 zaraženih dnevno biti okidač za popuštanje epidemioloških mjera, pišu Vijesti.hr

A podsjetimo, donedavno je Hrvatska bila najgora europska zemlja po broju zaraženih. Ali ne treba još otvarati šampanjac, sve epidemiološke prognoze dosad su se pokazale promašenima, počevši od onih legendarnih “ključna su iduća dva tjedna” do “pobijedili smo koronu” od “građani su neodgovorni” do “građani su odgovorni”, premda su građani ostali manje više isti osim što smo u tom periodu ostali bez 4.470 sugrađana umrlih od korone.

Još uvijek traju znanstvene i poluznanstvene prepirke o tome što je suzbilo epidemiju. Postojeće epidemiološke mjere ili imunitet krda. Ne bi nas te prepirke toliko zanimale da nas ne zanima hoćemo li u ponedjeljak 1. veljače ujutro konačno moći na kavu i pelin ili ćemo i dalje apstinirati.

Što kažu stručnjaci, saznajte u videoprilogu: