"NISAM PIRJAVIO NIKOGA"

Video | Hvaranin koji je Jandrokovića nazvao Njonjo: ‘Rekao mi je: Nabijem te na k***c, majmune!, i poklopio.’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Saborska oporba ne vjeruje da se policijska reakcija dogodila slučajno

Je li predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekjučer na RTL govorio neistinu kada je rekao da nema veze s prijavom protiv Hvaranina koji ga je u telefonskom razgovoru nazvao – Njonjo.

Sam Hvaranin Toni Beroš nam tvrdi da ima, pokazuje dokaze i prepričava cijeli razgovor s Jandrokovićem za RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

”To nije istina. Ja sam štićena osoba i o mojoj sigurnosti brinu nadležne osobe, ali ja nisam nikoga prijavio za prijetnju”, izjavio je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Ova rečenica predsjednika Sabora natjerala je njegova sugovornika da javnosti iznese svoju stranu priče.

Hvaranin Toni Beroš Gordana Jandrokovića je, kaže, zvao da mu čestita Dan pobjede.

”On se nije odmah javio na moj poziv nego me povratno nazvao. Onda sam ga ja oslovio sa gospodin Njonjo, na što je on meni uputio uvrede, rekao mi je: ‘Nabijem te na k***c, majmune!’, i poklopio mi slušalicu. Ja više nisam zvao, ali su me zvali sutradan iz PP Hvar vezano uz kaznenu prijavu prijetnje.”, kazao je Toni Beroš iz Starog Grada.

Toni Beroš nam je poslao i fotografiju poziva u kojem je navedeno da se radi o kaznenom djelu prijetnje koje, kaže, nije bilo. Policija pak postupanje protiv Beroša opravdava sigurnosnim protokolom i otkriva da su štićene osobe dužne prijaviti svu komunikaciju s nepoznatih brojeva telefona.

”Poseban režim je u prikupljanju obavijesti i moguće ugroze štićenih osoba, i policija je dužna provjeravati određene činjenice. tako da nikako ne dolazi u obzir da netko upravlja policijom ili nalaže policiji da nešto treba ili ne treba učiniti”, izjavio je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

No, Beroš se pita zašto se radilo o prijavi za prijetnju.

”Mogu oni provjeravati, ali neka onda provjere sadržaj poziva. Tom prilikom ja nisam uputio nikakve prijetnje gospodinu Jandrokoviću. Ne znam zašto onda navode članak 139.”,  rekao je Beroš.

Ni saborska oporba ne vjeruje da se policijska reakcija dogodila slučajno.

”Ne može netko biti predsjednik Sabora, a kršiti vlastiti Ustav i propise. To je nedopustivo!”, komentirala je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

”On nema elementarnu političku hrabrost. Ta hrabrost kod njega nije bila vidljiva niti u njegovu dosadašnjem političkom radu, tako je možda došao do nadimka koji se uvijek između redova spominje”, izjavila je Dalija Orešković, saborska zastupnica.

”Ako je postojala ikakva mogućnost da se gospodina jandrokovića prestane zvati Njonjo, nakon ovog slučaja on će u povijesti ostati zapamćen isključivo kao Njonjo, a kako stvari idu, vjerojatno i samo po tome”, komentirala je saborska zastupnica Marija Selak Raspudić.

A javnost će zapamtiti da štićena osoba svaki anonimni poziv mora prijaviti, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari