KAOS U ORDINACIJAMA

‘I onda na televiziji čujem da sam neradnik’: Liječnici obiteljske medicine pucaju po šavovima!

Screenshot

Telefoni im zvone bez prestanka, stalno stižu mailovi, a uz sve to i dalje imaju gomilu posla koji su radili prije COVID-a…

Nakon što je bila u kontaktu s osobom koja je razvila simptome koronavirusa – reporterki Potrage Marijani Čikić trebala su tri dana i oko 400 telefonskih poziva da dođe do svoje, inače brze i savjesne liječnice obiteljske medicine. Nije jedina. Pritisak pod kojim su se primarci našli zbog korone – postao je neizdrživ. Da je tako, uvjerila se i naša ekipa koju su primili u dvije ordinacije. Telefoni im zvone bez prestanka, stalno stižu mailovi, a uz sve to i dalje imaju gomilu posla koji su radili prije COVID-a. Lagano pucaju, i zato kritike i prozivanje vlastita ministra, kažu – još više bole.

U ordinaciji bez prestanka zvone telefoni. Valentina nije bačena u vatru, već u požar koji divlja. Tek je diplomirala i odrađuje svoj drugi radni dan u životu, nema luksuz uhodavanja. U ordinaciji u Novom Marofu liječnik i sestre ne stižu predahnuti ni na sekundu. A pacijenti stižu.

Više u VIDEOPRILOGU: