“IĆI ĆE SE U ZATVOR”: Policijsko ‘big brother’ oko u lovu – kazne stižu u roku od 72 sata!

Foto: Ilustracija

Vozači, ako ne misle puniti zatvore i državni proračun, morat će biti puno oprezniji

Više ne pomaže blicanje drugim vozačima, vožnja u koloni i izbjegavanje patrola. Policija je pronašla učinkovitiji način kontrole vozača.

Po cijeloj Hrvatskoj postavljene su kamere na rasvjetnim stupovima, a onima koje se snimi u prekršaju, kazne su jako visoke.

Kako su postavljene na zadarskom području?

Na rasvjetnim stupovima osvanule su kamere. Policijsko “big brother” oko lovi neoprezne vozače. Neki se paze, a neki ih vozači još nisu primijetili jer su postavljene prilično visoko.

“Znam u Pakoštanima da ima jedna, a za ostale nisam siguran, u Sukošanu možda”, kazao je Zoran iz Osijeka.

“Ne znamo ništa. Tamo oko Kolodvora. Još nam nije poznato. Nitko nam nije rekao, ne znamo”, rekli su Ana i Joso iz Zadra.

Kamere na svakih 5-6 kilometara

Magistralnom cestom od Zadra do Draga kamere su na svakih 5-6 kilometara. Ukupno 12 kućišta za kamere raspoređeno je na širem zadarskom području, ali u njima je samo 5 kamera koje policija premješta. Gdje ih ima, a gdje nema, policijska je tajna.

Policijske kamere s visokom rezolucijom ne bilježe samo prekoračenje brzine, nego i nevezani pojas, mobitel u rukama, ali i je li automobil registriran ili je možda ukraden.

Kazne će vozačima dolaziti u roku od 72 sata. Oni koji su prekoračili brzinu za 50 kilometara više od dozvoljene, dobit će tri kaznena boda, ali i novčanu kaznu od 5 do 15 tisuća kuna ili do 60 dana zatvora.

Što o tome misle Hrvati?

“Tako i treba postaviti one kamere. Na svakih deset metara bi ih ja postavio. Oni što voze brzo, neka plaćaju”, kazao je Danijel Fuzul iz Bibinja.

“Ma ne da je pretjerano, nego… Ove stvari, 60 dana zatvora, a gdje će čovjek zaraditi 15 tisuća kuna u 60 dana? Pa ići će u zatvor, što će”, kazao je jedan Zadranin.

Zato će vozači, ako ne misle puniti zatvore i državni proračun, morati biti puno oprezniji.
Nikolina Radić

Više u VIDEOPRILOGU: