Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj: ‘Razočaran sam, ali moram ići dalje u fight’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ivica Todorić već godinu dana pokušava izbjeći izručenje u Hrvatsku

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj! Odlučio je tako Visoki sud u Londonu koji Todorićevi odvjetnici nisu uspjeli uvjeriti da je bivši vlasnik Agrokora žrtva političkog progona.

“Ovo je za mene bio poslovni potez. Odlučio sam doći u London, ostao sam godinu dana, obavio sam sve zadatke koje sam pred sebe stavio, ostajem još jedno 25 dana. Naravno da sam malo razočaran. Moram dalje ići u fight. Neću na ovome ostati, još ću jače krenuti naprijed.Imam pravo žalbe”, rekao je Todorić nakon odluke suda.

Rekao je da će na slobodi čekati izručenje. Na pitanje je li spreman za Remetinec, Todorić je rekao:

“Ja sam za sve spreman”, rekao je uz smiješak.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Svjedoci ste toga što se u Hrvatskoj dešava. Ja sam u godinu dana skupio čitav niz informacija i idem se dalje za istinu boriti. Za što bih ja bio osuđen”.

Na upit ima li kakvu poruku za premijera, rekao je:

“Gospodin Plenković je od mene jučer dobio kaznenu prijavu za kriminalnu organizaciju”.

Odvjetnica Ivice Todorića Cherie Blaire kratko je u četvrtak u Londonu komentirala konačnu odluku o izručenju njezina klijenta, kazavši da se sada taj slučaj vraća u Hrvatsku.

“Europski uhidbeni nalog je dizajniran kako bi osigurao da britanski sudovi poštuju odluku hrvatskih pravosudnih tijela. Slučaj se vraća u Hrvatsku”, rekla je Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira.

Sudac Visokog suda u Londonu Duncan Ouseley odbacio je u četvrtak zahtjev Ivice Todorioća da mu se odobri pravo na žalbu.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tom odlukom, prvostupanjska presuda postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje.

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona.

Todorić je, nakon što mu je u srpnju Visoki sud prvi put odbio pravo na žalbu, angažirao poznate britanske odvjetnike Jamesa Hinesa i Cherie Blaire, koji su ga zastupali na današnjem ročištu te na onom održanom u rujnu.
Vijesti.hr/G. Latković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari