Izgled talijanskih novina otkriva svu tragediju: Osmrtnice, osmrtnice, osmrtnice, osmrtnice….!

Idi na originalni članak
Foto: Screenshot

Rubrika osmrtnica u lokalnom dnevnom listu najbolje govori o tragediji koja je pogodila Bergamo

Oglas

U Italiji se broj zaraženih od koronavirusa popeo na 21.157, a od toga je umrlih 1441. Ukupno se oporavilo gotovo 2000 ljudi. U odnosu na jučer novih je slučajeva gotovo 3500, a u zadnja 24 sata preminulo je 175 osoba.

Jedno od najpogođenijih mjesta na sjeveru Italije je Bergamo, grad od 120.000 stanovnika. Nove informacije govore da je u samom gradu zaraženo nešto manje od 3.000 ljudi, a umrlo je u samo posljednjih 12 dana čak 70 ljudi. Posljednja žrtva opasnog virusa je 47-godišnji muškarac koji je radio kao dispečer u Hitnoj pomoći, donosi Jutarnji list.

Kakva je situacija u gradu koji je prošli tjedan dao četvrtfinalista Lige prvaka i u kojem žive naši nogometaši Mario Pašalić i Boško Šutalo, dovoljno govori jedan kratki video koji je snimio novinar David Carretta.

On je izvadio lokalne novine L’Eco di Bergamo iz 9. veljače ove godne i osvrnuo se na sekciju osmrtnica. Bile su raspoređene na stranicu i pol. Međutim, onda je izvadio jučerašnji broj L’Eca di Bergamo i počeo listati osmrtnice. Čistih deset stranica s imenima i slikama ljudi koji su umrli, većinom od koronavirusa…

Inače, Italija je u subotu dogovorila nove mjere za strože zdravstvene kontrole u tvornicama, uredima i na drugim radnim mjestima kojima je dopušteno da rade tijekom karantene. „Radi dobrobiti zemlje, radi zaštite radnika. Italija neće stati”, poručio je premijer Giuseppe Conte na Twitteru.

Exit mobile version