Izgled talijanskih novina otkriva svu tragediju: Osmrtnice, osmrtnice, osmrtnice, osmrtnice….!

Foto: Screenshot

Rubrika osmrtnica u lokalnom dnevnom listu najbolje govori o tragediji koja je pogodila Bergamo

U Italiji se broj zaraženih od koronavirusa popeo na 21.157, a od toga je umrlih 1441. Ukupno se oporavilo gotovo 2000 ljudi. U odnosu na jučer novih je slučajeva gotovo 3500, a u zadnja 24 sata preminulo je 175 osoba.

Jedno od najpogođenijih mjesta na sjeveru Italije je Bergamo, grad od 120.000 stanovnika. Nove informacije govore da je u samom gradu zaraženo nešto manje od 3.000 ljudi, a umrlo je u samo posljednjih 12 dana čak 70 ljudi. Posljednja žrtva opasnog virusa je 47-godišnji muškarac koji je radio kao dispečer u Hitnoj pomoći, donosi Jutarnji list.

Kakva je situacija u gradu koji je prošli tjedan dao četvrtfinalista Lige prvaka i u kojem žive naši nogometaši Mario Pašalić i Boško Šutalo, dovoljno govori jedan kratki video koji je snimio novinar David Carretta.

On je izvadio lokalne novine L’Eco di Bergamo iz 9. veljače ove godne i osvrnuo se na sekciju osmrtnica. Bile su raspoređene na stranicu i pol. Međutim, onda je izvadio jučerašnji broj L’Eca di Bergamo i počeo listati osmrtnice. Čistih deset stranica s imenima i slikama ljudi koji su umrli, većinom od koronavirusa…

Inače, Italija je u subotu dogovorila nove mjere za strože zdravstvene kontrole u tvornicama, uredima i na drugim radnim mjestima kojima je dopušteno da rade tijekom karantene. „Radi dobrobiti zemlje, radi zaštite radnika. Italija neće stati”, poručio je premijer Giuseppe Conte na Twitteru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari