Izgledno je da će se školska godina morati produžiti, a praznici skratiti

Idi na originalni članak

Sindikati pregovaraju s Vladom, a ishod tih pregovora je neizvjesan

Oglas

Obrazovni sindikati su u 16.30 u utorak nastavili sastanak predstavnicima Vlade kako bi pokušali riješiti problem zaostajanja plaća u obrazovanju i štrajka koji traje već 32 dana.

Više u VIDEOPRILOGU:

Pola sata kasnije, u Banskim dvorima se održala i sjednica Vlade nakon koje je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla kako je izvjesno da će se školska godina morati produžiti.

“Ušli smo u crveno, izgledno je da će se školska godina morati produžiti”, rekla je Divjak kratko dodavši da će se slijedom toga skratiti praznici.

Ustvrdila je da su razgovori između čelnika sindikata i predstavnika Vlade teški, ali da s druge strane “nitko valjda ne očekuje da se u dvije godine mandata isprave nepravde, sve ono sa čime su se profesori i nastavnici susretali u posljednjih 30 godina”. “Nitko taj čarobni štapić nema”, kazala je Divjak.

Uvjerena je da će pregovori završiti ponudom “iza koje možemo stajati”.

Na upit treba li i premijer Andrej Plenković biti prisutan na pregovorima, što je tražio Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, odgovorila je kako to ovisi isključivo o premijeru. “To ovisi isključivo o njegovoj odluci, kako to vidi i hoće li to nešto promijeniti”, komentirala je ministrica.
Vijesti.hr

Exit mobile version