MJERA KOJA SE ZADRLŽALA

Je li pauza za dezinfekciju zapravo postala pauza za kavu?

Foto: Pixsell

Dvosmjenski rad uveden je da se ekipa radnika iz jedne šihte ne bi miješala s onom iz druge i da se prostor dezinficira

Rijetko su se koje preporuke Krunslava Capaka i njegove ekipe održale na životu do danas. Svi se rukuju, grle, ljube, maski nema, pala je i neradna nedjelja, ali popodnevna pauza za dezinfekciju još je tu. Dvosmjenski rad uveden je da se ekipa radnika iz jedne šihte ne bi miješala s onom iz druge i da se prostor dezinficira. Ali sad se miksaju svi sa svima, a dezinfekcija se provodi kao što se provodila i prije epidemije. Pa je pauza za dezinfekciju ustvari postala pauza za kavu. Ta se informacija pak nikako nije svidjela prvom čovjeku Stožera, ministru Davoru Božinoviću.

Trgovine su dobile dozvolu za rad od 27. travnja uz preporuku da svi oni koji rade duže od 10 sati moraju imati dvosmjensko radno vrijeme i pauzu za dezinficiranje. Neki su trgovci tako skratili radno vrijeme. Pa i urar Ivo radi kraće, ali pooštrio je mjere kad su mušterije u pitanju. Svaki sat koji dobije na popravak prvo ide na dezinfekciju.

Više pogledajte u priči Gorana Latkovića.

RTL Direkt

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari