“JEDVA STOJIM…” Pogledajte kako je bura umalo ‘otpuhala’ reporterke!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Bura bi se noćas ipak trebala smiriti, do tada ju je bolje pustiti da se izdivlja i promatrati je iza zatvorenih prozora

Olujna bura stvara probleme diljem Hrvatske. Najgore je u Dalmaciji, za sav promet zatvoreni su dijelovi autoceste, a za kamione i tegljače nema slobodnog pravca.

Kroz Gorski kotar od Kikovice do Delnica mogu samo osobna vozila, kao i magistralom između Novog Vinodolskog i Senja. Snaga koja odzvanja, lomi i zaustavlja… Kamioni ne mogu dalje od Obrovca. Naša zadarska ekipa je spas za izgubljene turiste. Pokušavaju doći do Trsta, ali na svakom kilometru zabrana.

“Bili smo u Međugorju, a sada se želimo vratiti kući… Ali sve ceste su blokirane”, rekli su nam Talijani Silvia i Davide.

Zatvorene su ceste kao i one na području Maslenice.

“Vjetar doseže brzine do 170 kilometara na sat, tako da je dionica autoceste od čvora Posedarje do čvora Sv. Rok zatvorena za prometovanje svih skupina vozila. Imamo štete na prometnim znakovima, a najjači udari su na vijaduktu Božić i oni iznose 170 kilometara na sat”, izjavio je Draženko Blažević iz Centra za nadzor i upravljanje prometom Maslenica.

Situacija je ista i prema Sjevernom Jadranu. Ekipa koja se naziva Storm Chasing team (lovci na oluje) jutros je na predjelima iznad Senja izmjerila jačinu bure od 189 kilometara na sat. Udari se, kažu, mogu usporediti s uraganima.

“Uragan puše konstantno, recimo, 220, 230, ovdje su udari takvi, a prosjek zna biti najveći što smo izmjerili je 180 bio prosjek. Mada smo malo prije na tvrđavi izmjerili 150 i na vidikovcu malo iznad gore 171, ali tamo je bio dobar prosjek, 100 kilometara na sat”, ispričao nam je Karlo Uković, lovac na oluje.

Senjske ulice su opustjele. Pojedini stanovnici ipak pokušavaju popraviti ono što ostaje iza bure. Veće štete nije bilo. Bura bi se noćas ipak trebala smiriti, do tada ju je bolje pustiti da se izdivlja i promatrati je iza zatvorenih prozora.

Simpatično, ali i hrabro javljanje uživo

Naša reporterka Nikolina Radić uživo za RTL Danas javila se iz Maslenice. Udari bure bili su toliko jaki da se jedva održavala na mjestu. Na upit koliko su jaki udari, Nikolina je prečula pitanje zbog orkanskih udara.

“Ovdje su udari do 170 km/h, ja nemam samo 50 kilograma kao kolegica Ida, ali i ja jedva odolijevam buri.

Danas je bura neuobičajeno jaka s orkanskim udarima, zatvorila je sve ceste oko Zadra i ne postoji slobodan cestovni put za kamione iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. Ovog puta je zbog bure i u Lici zatvorena cesta za sav promet između Udbine i Gračaca, a ostalo”, zastala je naša reporterka uslijed novog nanosa vjetra pa nadodala: “Ne treba ni spominjati!”

Njeno hrabro javljanje pogledajte ovdje:

Nikolina Radić i Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari