“Kad pravna država na ništa ne reagira!”: Željko uzeo pravdu u svoje ruke i probio vrata maljem!

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Perkovićima, iako su registrirani iznajmljivači, turisti za ovo ljeto otkazuju smještaj

Pravosudni apsurd u Biogradu o kojem smo već pisali, dobio je neobičan rasplet. Muškarac koji je odlukom suda početkom svibnja ostao zazidan u svojoj kući sa psom, dok su mu supruga i sin bili na ulici, maljem je probio ulaz u vlastiti stan na katu obiteljske kuće.

Na to se odlučio nakon što su ga vatrogasci evakuirali iz kuće. 13 dana bez uspjeha je čekao reakciju suda na obiteljsko-imovinski spor, a onda je uzeo pravdu u svoje ruke.

Nakon 13 dana Željko je uzeo malj i razbio zazidana vrata koja vode u njegov stan na katu kuće. Nekoliko je dana i on bio zazidan u kući sa psom, evakuirali su ga vatrogasci s ljestvama kad mu je pozlilo.

“Morao sam to napraviti”

“Razbio sam vrata prije dva dana zašto što sam vidio da ova pravna država ništa ne reagira. Ja sam na ulici bio, u autu spavao, i morao sam to napraviti zato što znam da je moralno pravo ispred prava”, kazao je Željko Perković.

– Kako ste se osjećali kad je suprug probio vrata i kad ste ušli u kuću? – Pa, sretno, sjeli smo na hodnik i onu noć smo bili bez vrata”, kazala je Duška Perković.

Stari ulaz je zazidan, a ovršnim nalogom i novi pa su Perkovići ostali bez ikakva ulaza. Imaju četiri kupaonice, a u svoju kuću, kažu, nisu mogli.

“Strašno je da se ideš po tuđim kućama tuširati”

“Strašno je da se ideš po tuđim kućama tuširati. U WC smo išli kod susjede, ostavila nam je da tamo možemo skuhati kavu i to, ali to nije rješenje za ljude u tim godinama, mi svi radimo”, kazala je Duška.

Zadnjih 10-ak dana Perkovići su spavali u automobilu ispred kuće. Žalbu su poslali na Vrhovni sud i u Strasbourg, a policija je evidentirala i novo stanje na zahtjev Željkova brata, odnosno njihove sestre koja mu je skrbnica.

“Oštećenik je upoznat sa svojim zakonskim mogućnostima s obzirom na to da bi se moglo raditi o kaznenim djelima koja se progone po prijedlogu, a to su kaznena djela oštećenja tuđe stvari ili narušavanja nepovredivosti doma”, kazala je glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin.

Perkovićima, iako su registrirani iznajmljivači, turisti za ovo ljeto otkazuju smještaj.
Nikolina Radić

Više u VIDEOPRILOGU: