Kaos i gužve na granicama: Hrvati masovno pohrlili prema popularnim skijalištima

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima čeka se oko sat vremena

Pojačan je promet na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije. Gust je promet i gužve su na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu.

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Zakrčeni su i manji granični prijelazi.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

kolona vozila na NP Bregana u smjeru Slovenije je oko 2 km;
kolona vozila na NP Zagreb istok u smjeru Bregane je oko 1 km;
osobno vozilo u kvaru na 23.+500 km između čvorova Buzin i Lučko u smjeru Bregane.

Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5

U unutrašnjosti većinom oblačno uz povremenu oborinu, većinom snijeg i susnježicu, poslijepodne ponegdje nakratko i kišu; na Jadranu promjenljiva naoblaka i rijetko malo kiše, uglavnom poslijepodne, stoji u prognozi Državnog hidormeteorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne u okretanju na zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar slabjeti te postupno okretati na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 3 do 8 Celzijevih stupnjeva.

HAK: ceste skliske, mjestimice slab snijeg

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, u Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj mjestimice pada slab snijeg, izvijestio je jutros Hrvatski autolub (HAK) uz upozorenje vozačima na moguću poledicu.

Gust promet i gužve očekuju se tijekom dana na većini graničnih prijelaza s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu. Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Jutros su najduža čekanja 45 minuta na prijelazima Bajakovo i na Stara Gradiška na ulazu u Hrvatsku.

HAK upozorava vozače da se na autocesti A3 između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Bregane nalazi vozilo u kvaru.

Trajekt na liniji Vis – Split isplovit će danas iz Visa u 17 sati umjesto u 15:30 sati, povratno putovanje iz Splita bit će u 19:15 sati. Trajekti plove redovito.
Vijesti.hr
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari