Kaos i gužve na granicama: Hrvati masovno pohrlili prema popularnim skijalištima

Idi na originalni članak

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima čeka se oko sat vremena

Oglas

Pojačan je promet na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije. Gust je promet i gužve su na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu.

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Zakrčeni su i manji granični prijelazi.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

kolona vozila na NP Bregana u smjeru Slovenije je oko 2 km;
kolona vozila na NP Zagreb istok u smjeru Bregane je oko 1 km;
osobno vozilo u kvaru na 23.+500 km između čvorova Buzin i Lučko u smjeru Bregane.

Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5

U unutrašnjosti većinom oblačno uz povremenu oborinu, većinom snijeg i susnježicu, poslijepodne ponegdje nakratko i kišu; na Jadranu promjenljiva naoblaka i rijetko malo kiše, uglavnom poslijepodne, stoji u prognozi Državnog hidormeteorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne u okretanju na zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar slabjeti te postupno okretati na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 3 do 8 Celzijevih stupnjeva.

HAK: ceste skliske, mjestimice slab snijeg

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, u Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj mjestimice pada slab snijeg, izvijestio je jutros Hrvatski autolub (HAK) uz upozorenje vozačima na moguću poledicu.

Gust promet i gužve očekuju se tijekom dana na većini graničnih prijelaza s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu. Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Jutros su najduža čekanja 45 minuta na prijelazima Bajakovo i na Stara Gradiška na ulazu u Hrvatsku.

HAK upozorava vozače da se na autocesti A3 između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Bregane nalazi vozilo u kvaru.

Trajekt na liniji Vis – Split isplovit će danas iz Visa u 17 sati umjesto u 15:30 sati, povratno putovanje iz Splita bit će u 19:15 sati. Trajekti plove redovito.
Vijesti.hr
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Vijesti.hr

Exit mobile version