KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Kad suci sude sucima…

Ako se neki sudac i član Državnog sudbenog vijeća koje bira suce pročita nešto nezgodno o pravosuđu može se odmah osjetiti duševno bolesnim…

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Evo nam i još jedne lijepe svinjarije iz hrvatskog pravosuđa. Naime, u autoriziranom intervjuu Jutarnjem listu Nikola Grmoja saborski zastupnik Mosta, rekao je da je Državno sudbeno vijeće izvor korupcije. I odjednom se zbog toga osjetio prozvanim izvjesni Neven Cambi sudac splitskog županijskog suda i član tog Državnog sudbenog vijeća koje inače bira i postavlje suce.

I gospodin Cambi je podigao tužbu ali ne protiv Grmoje nego protiv Jutarnjeg lista koje je podsjećamo objavio autorizirani intervju. Gospodin Cambi je u svojoj tužbi od sutkinje koju postavlja tijelo čiji je on član tražio da mu zbog duševnih boli presudi 50.000 kuna odštete. I sutkinja koju postavlja tijelo čiji je Cambi član je u cijelosti ispoštovala njegov zahtjev i presudila kako je Cambi i tražio.

Zagrebački županijski sud, čije suce također bira tijelo čiji je Cambi uvaženi član potvrdilo je da je Cambijevo tijelo duševno oštećeno i potvrdilo presudu u cijelosti.

Dakle, ako se neki sudac i član Državnog sudbenog vijeća koje bira suce pročita nešto nezgodno o pravosuđu može se odmah osjetiti duševno bolesnim i svom kolegi sucu kojeg bira ispostaviti zahtjev da mu medij u kojem je to pročitao isplati 50, 70, 100 tisuća kuna, koliko mu već treba.

Ali mi zato nećemo ustvrditi da je pravosuđe korumpirano nego da u njemu rade duševno bolesni suci.
Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari