KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Kuda leti ministar uprave?

Kuščevića je na ovaj zanimljiv iskorak u demokratskoj praksi natjeralo otvaranje istrage oko HDZ-ove ekskurzije na summit pučke stranke u Helsinki

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Ministar uprave Lovro Kuščević danas se malo zaigrao i optužio Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da politizira svoj rad i da ne donosi kvalitetne odluke.

Kuščevića je na ovaj zanimljiv iskorak u demokratskoj praksi natjeralo otvaranje istrage oko HDZ-ove ekskurzije na summit pučke stranke u Helsinki.

Naime, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na taj su stranački skup putovali službenim vladinim avionom pa je Povjerenstvo odlučilo otvoriti postupak da vide jesu li premijer i predsjednik sabora zloupotrijebili državne funkcije u stranačke svrhe što je spomenutog ministra navelo da Povjerenstvo optuži da se bavi politizacijom i da ne zna svoj posao.

Inače, ministar Lovro Kuščević priprema i izmjene zakona kojima bi se trebali skresati ovlasti povjerenstva jer je ispalo da povjerenstvo vladajućem HDZ-u komplicira život a očito nije bilo tako zamišljeno.

Ideja je bila da se Vladin zrakoplov može koristiti za stranačke svrhe, za privatne svrhe, za intimne svrhe, za odlazak u špeceraj, proslave rođendana, partijanje s ekipom i tome slićno, a ne da se nekakvom Povjerenstvu mora pravdat upotreba aviona kojeg su ljudi teškom mukom osvojili na izborima.
Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari