KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Kuda leti ministar uprave?

Idi na originalni članak

Kuščevića je na ovaj zanimljiv iskorak u demokratskoj praksi natjeralo otvaranje istrage oko HDZ-ove ekskurzije na summit pučke stranke u Helsinki

Oglas

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Ministar uprave Lovro Kuščević danas se malo zaigrao i optužio Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da politizira svoj rad i da ne donosi kvalitetne odluke.

Kuščevića je na ovaj zanimljiv iskorak u demokratskoj praksi natjeralo otvaranje istrage oko HDZ-ove ekskurzije na summit pučke stranke u Helsinki.

Naime, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na taj su stranački skup putovali službenim vladinim avionom pa je Povjerenstvo odlučilo otvoriti postupak da vide jesu li premijer i predsjednik sabora zloupotrijebili državne funkcije u stranačke svrhe što je spomenutog ministra navelo da Povjerenstvo optuži da se bavi politizacijom i da ne zna svoj posao.

Inače, ministar Lovro Kuščević priprema i izmjene zakona kojima bi se trebali skresati ovlasti povjerenstva jer je ispalo da povjerenstvo vladajućem HDZ-u komplicira život a očito nije bilo tako zamišljeno.

Ideja je bila da se Vladin zrakoplov može koristiti za stranačke svrhe, za privatne svrhe, za intimne svrhe, za odlazak u špeceraj, proslave rođendana, partijanje s ekipom i tome slićno, a ne da se nekakvom Povjerenstvu mora pravdat upotreba aviona kojeg su ljudi teškom mukom osvojili na izborima.
Zoran Šprajc

Exit mobile version