KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Milosti nit dobivamo nit ima razloga da ju dajemo

Samo se u Hrvatskoj može dogoditi da ima ministricu koja tri godine vozi bez vozačke dozvole i premijera koji kaže to se svakome može dogoditi

Možda se nekome čini da je stvarno bešćutno tražiti ostavku od uplakane ministrice jer kako kaže njezin sućutni šef, to se svakome može dogoditi, premda smo vidjeli da se to može dogoditi samo ako si ministar.

Ali da se prisjetimo kako nas ta ista ministrica, njezin sućutni šef i njegova državna uprava svakog dana bešćutno maltretiraju i šetaju od šaltera do šaltera ako smo recimo donijeli izvadak iz matice rođenih stariji od 6 mjeseci.

Prisjetimo se kako će nam ta ista državna administracija kojom vladaju premijer i njegova ministrica bez imalo sućuti zatvoriti lokal ili čak hotel ako imamo dvadeset kuna viška u blagajni.

Kako će nas Gabrijela Žalac i njezino ministarstvo bešćutno odbiti na natječaju za europske fondove jer smo upisali krivi datum prijave ili smo stavili zarez na krivo mjesto, ili nismo bili najbrži prst ili nismo donijeli 6-tisućitu potvrdu o tome da smo živi i zdravi.

Samo u Hrvatskoj

Je li vam službenik na šalteru tada sućutno rekao: ma nema veze, svakome se to može dogoditi, sad ćemo to riješiti.

Naravno da nije, jer ga nije briga za vas: on je revan i odgovoran državni službenik, a vi ste nemarni građanin koji je zaslužio da zbog krivog datuma ili krivog zareza ili dvadeset kuna viška ili 6000-te potvrde dobijete kaznu zbog koje možete zatvoriti obrt ili ste zaslužili da izgubite natječaj i posao ili barem da dobijete proširenje vena od čekanja na milost pred državnim šalterima.

I nakon sveg tog bešćutnog birokratskog maltertiranja s pravilnicima, propisima, provedbenim aktima, mi bismo trebali imati milosti prema ministrici koja tri godine vozi bez vozačke dozvole?!? Jer se to može svakome dogoditi? Ne, milosti nit dobivamo nit ima razloga da ju dajemo.

Jer se samo u Hrvatskoj može dogoditi da ima ministricu koja tri godine vozi bez vozačke dozvole i premijera koji kaže to se svakome može dogoditi.
Zoran Šprajc

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari