KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Sve ostaje u obitelji ili zašto smo se borili ako ne za svog šogora

Idi na originalni članak

Hrvatska Vlada, želeći zadržati mlade i perspektivne stručnjake, nastavlja sa programom zapošljavanja uže i šire obitelji članova Vlade

Oglas

Nakon što je na čelno mjesto Hrvatske regulatorne agencije HAKOM, Vlada postavila brata ministrice kulture Nine Koržinek Obuljen Tonka Obuljena, evo stiže vijest kako i premijer Plenković mora ispuniti obaveze prema svojoj familiji.

Na mjesto komercijalnog direktora zračne luke Dubrovnik imenovan je njegov šogor Ivan Maslać.

Šogor je inače do sad radio kao zamjenik pročelnika gradskog Ureda za promet grada Dubrovnika što je doista ponižavajuće niska funkcija za jednog šogora.

Uostalom zašto smo se borili ako se ne možemo izboriti za svog šogora. Šogor je postavljen bez javnog natječaja što u Zračnoj luci za to radno mjesto nije ni obaveza ali su za to mjesto u Zračnoj luci već školovani i pripremljeni kadrovi iz same tvrtke.

Ipak eto, novi v.d direktora Zračne luke Dubrovnik kojeg je nedavno imenovala Vlada bolji kadar je našao u gradskoj upravi o čemu svjedoči i HDZ-ov gradonačelnik Mate Franković koji je fantastično odglumio žalost zbog odlaska takvog vrsnog kadra iz gradske uprave.

“Nažalost Grad DU je izgubio, ZLZ je sigurno dobila, radi se se radi o iznimno sposobnom i kvalitetnom kadru izvrsnih sposobnosti i vjerujem da će u razvojnim projektima Zračne luke g. Maslać itekako doprinijeti”, izjavio je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

“Zračna luka Dubrovnik d.o.o. nije u zakonskoj obvezi provedbe javnog natječaja prilikom odabira kandidata za prijem u radni odnos, a kako bi se otklonila specifičnost ovog prijema, naglašavamo da do sada u najmanje posljednjih 25 godina nije provođen postupak javnog natječaja za radna mjesta direktora sektora”, priopćili su iz Zračne luke Dubrovnik d.o.o.

“Nakon što se uhljebio brat od Obuljen vidimo da je po Plenkovićevom nalogu dobio posao brat od supruge gdje radi brat od Dubravke Šuice. Bitno je da ste u srodstvu s nekim iz HDZ-a da biste dobili atraktivan posao”, komentirao je Željko Jovanović, (SDP), saborski zastupnik.
Zoran Šprajc

Exit mobile version