LUDNICA U SABORU: Ivan Pernar brutalno izvrijeđao Hanžekovića, Beljak mu se otvoreno divi

‘Nemojte dozvoliti tom čudovištu da me maltretira i molim vas da me zaštitite’

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar u četvrtak je sa saborske govornice uputio salvu žestokih uvreda na račun odvjetnika Marijana Hanžekovića, koji je protiv njega digao privatnu tužbu zbog klevete, a zastupnike je pozvao da ga zaštite od tog, kako ga je nazvao, “čudovišta”, na što ga je predsjedavajući Željko Reiner više puta bezuspješno pozivao da radi digniteta parlamenta “bira riječi”.

“Jedna osoba uporno truje, zagađuje i maltretira naše građane, a radi se o samopriznatom masonu Marijanu Hanžekoviću, koji je stekao svoj imperij preko leđa najsiromašnijih. On putem svojih odvratnih medija, takozvanih Hanza medija, sustavno malteretira nas saborske zastupnike i pitam do kada? Do kada će on blatiti sve one koji se ne slažu s njim i njegovim lopovskim načinom naplate RTV pretplate”, istaknuo je Pernar nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.

Predsjedavajući Željko Reiner apelirao je na njega da “bira riječi”, kako bi bile odgovarajuće dignitetu Hrvatskog sabora, na što ga je je Pernar optužio da štiti Hanžekovića. “Vi štitite Hanžekovića, Vi pazite da se samo lijepim riječima o njemu govori, vi ste se se opredijelili za njega, ja neću”, poručio je Pernar potpredsjedniku Sabora.

Taj zastupnik Živog zida Hanžekoviću zamjera što je tražio da se mu Sabor skine zastupnički imunitet kako bi ga kazneno progonio zbog uvrede i klevete.

“Danas se sastaje Mandatno-imunitetno povjerenstvo kako bi odlučivalo o njegovom zahtjevu za pokretanjem kaznenog postupka protiv mene zbog kaznenog djela uvrede. Apeliram na zastupnike HDZ-a i SDP-a, a ako su u tom tijelu, i na zastupnike Mosta – molim Vas, nemojte dozvoliti tom čudovištu da me maltretira i molim vas da me zaštitite”, poručio je Pernar.

Reiner ga je potom prekinuo i kazao da ne rabi takve izraze. “U ovom Saboru zbog privatnih tužbi nikad nitko nije izgubio imunitet, pa nije potrebno rabiti takve izraze, bez obzira što mislimo o bilo kome”, rekao mu je potpredsjednik Sabora.