Macan o drugom krugu: ‘Očekujem više negativne kampanje, više priče o bivšem mandatu’

Idi na originalni članak
Foto: Screenshot

Politički analitičar Krešimir Macan smatra da skijaški tjedan neće utjecati na izlaznost u drugom krugu

Oglas

Birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, ali 5. siječnja, neće biti u svom mjestu, mogu još samo danas do ponoći, i to putem elektroničke pošte, zatražiti privremeni upis u registar birača za mjesto na kojem će biti na izbornu nedjelju.

Više u VIDEOPRILOGU:

Politički analitičar Krešimir Macan smatra da skijaški tjedan neće utjecati na izlaznost u drugom krugu.

“To je urbana legenda, nikad dokazana. Skijaju oni koji vole skijanje, ne lijevi ili desni. Tu će biti podjednako i jednih i drugih. U praksi se nije pokazalo da je to presudno. Te migracije neće utjecati. Oni imaju u prvom krugu 30 posto, trebaju zaraditi 50 posto, ovih 20 posto neće definitivno ići skijati, moraju ih zaraditi u Hrvatskoj”.

Kandidati više-manje miruju za blagdane. Macan smatra da pametno koriste ovih nekoliko dana pauze kako građane ne bi opterećivali jer im je dosta izbore i politike, ali i da bi se regenerirali i posvetili svojim obiteljima.

“Očekuju ih sučeljavanja. Moraju doći odmorni, spremni i kocentrirani na finale.”

Upitan hoće li biti zaokreta u kampanji, Macan kaže kako očekuje da će se više pričati o prošlim mandatima i isticati negativnosti.

“Predsjednica je već rekla da će prihvatiti sva sučeljavanja. Milanović je rekao da bi preferirao jedno sučeljavanje. Tu već imamo taktičke razlike. To je kao boks meč u četiri runde. On bi radije jednu rundu, ali dulju i jaču. Očekujem više negativne kampanje, više priče o bivšem mandatu predsjednice i Milanovića kao premijera. Očekujem da će biti veća polarizacija u ta dva tabora, a vidimo da oni nisu homogeni nego da imamo čvrste desničare, koji prelaze u tabor aktualne predsjednice. Milanović ima priliku ribati u svim taborima, ali je pitanje hoće li protestni birači izaći u drugi krug. Ako ne igra vaš omiljeni klub, pitanje je hoćete li kupiti kartu za utakmicu”, kaže Macan.

Macan smatra da je između predsjednice i predsjednika, u ovom trenutku predsjednik blagi favorit.

„Ali ostaje da se potuku“, zaključuje.
Vijesti.hr

Exit mobile version