SEKSISTIČKE IZJAVE

Video |Miletić izvrijeđao košarkašice, one ga pozvale na dvoboj: “Ovakve izjave se ne mogu tolerirati – mi smo spremne”

Idi na originalni članak

Ne predaje više vjeronauk u školi, no zato Mostovac Marin Miletić dijeli videolekcije

Oglas

Upravo jedan od saborskih zastupnika šokirao je seksističkim izjavama. Mostov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marin Miletić. Izazvao je pet žena na košarkaški dvoboj, poručivši da mu one, jer su žene, ne mogu konkurirati, pišu Vijesti.hr.

No odgovor nije trebao dugo čekati. “Gospodine Miletiću, samo recite – kada i gdje!”, poručila mu je to profesionalna košarkašica Mia Mašić. A je li Mostovac pristao ili se posuo pepelom, doznala je naša reporterka Marina Brcković.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ne predaje više vjeronauk u školi, no zato Mostovac Marin Miletić dijeli videolekcije. Pa tako i o ženama.

“Žena, biološki, je usmjerena da bude majka.Muškarac, biološki, je tu da bude čuvar. Da bude, kao što je… muškarčina, jaki bicepsi!”, govori Miletić.

Osim što dijeli svoje znanje o vjeronauku i biologiji, Miletić se dotiče i sporta.

“Do čega ćemo doći, da će žena doći i tražiti da igraju nogomet, ne znam, u prvoj ligi. Šta, NBA? Šta, prvu košarkašku ligu s nama?”, rekao je Miletić.

I tu ne staje: “Pa ja igram košarku, mogu igrati sam jedan protiv pet žena i pobijedit ćemo”, poručio je.

A košarkašice ga rado čekaju na haklu.

“Ja, kao žena koja se bavim sportom, konkretno košarkom – u ovoj priči našla sam se prozvanom. Ovakve izjave se ne mogu tolerirati, makar bile izrečene iz nekog drugog konteksta. Kakav primjer ostavljamo budućim naraštajima? Sve u svemu – mi smo spremne”, poručila mu je reprezentativka u košarci Mia Mašić.

Miletić pak u novoj objavi političke protivnike optužuje za orkestrirani napad, a na dvoboj s košarkašicama će se, kaže, odazvati, prenose RTL-ove Vijesti.hr.

Marina Brcković/RTL/Vijesti.hr

Exit mobile version