MIHOVIL MIOKOVIĆ

Mladi HDZ-ovac napušta stranku, pogledajte stvari na koje je potrošio novac!

Foto: unizg

Zbog kupnje i trošenja novca Studentski zbor traži opoziv, inače bivšeg čelnika Mladeži HDZ-a, protiv kojeg je i stranka odmah pokrenula stegovni postupak

Bura u zagrebačkom Studentskom zboru dan prije isteka mandata predsjednika Mihovila Miokovića, koji je u kampanji za reizbor objavio račune od potrošenih 700 tisuća kuna. Kupnja sefova za oružje, koje je Mioković pokazao RTL-u, bila je neophodna, tvrdi Mioković.

Iako su trenutačno prazni, u njima se čuva oprema za snimanje vrijedna više od 200 tisuća kuna.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Sefovi su tu s razlogom, apsolutno. Još što je najbolja stvar, govorili su mi kako smo nabavili samo jedan sef, a to je laž zato što su nabavljena dva, iz razloga kada je došla oprema i kada smo je počeli stavljat skužili smo da ne može sve stati i iz tog razloga smo naručili još jedan”, tvrdi Mioković.

Kupljeno je sve i svašta. Na popisu su tako 2 laptopa vrijedna više od 44 tisuće kuna, 2 mobitela od gotovo 18 tisuća. Nešto više od 17 tisuća kuna plaćeno je 200 majica s kapuljačom, tu su i dva sefa za oružje od 9600 kuna, 400 antistresnih loptica za 3600, te 175 malih kišobrana protiv vjetra vrijednih oko 10 tisuća kuna. Sve ovo, minorni je dio iz mase računa.

Potpisane račune na plaćanje slao je Tonćiju Lazibatu, prorektoru za financije. On kaže da su za trošenje odgovorni isključivo Studentski zbor i njegov predsjednik.

“A stručne službe Sveučilišta kontroliraju da li se to trošenje odvija transparentno i sukladno svim pravnim propisima i aktima. Po tom pitanju u ovom slučaju nije bilo nikakvih nesukladnosti”, kazao je Lazibat.

Zbog svega članovi Studentskog zbora, traže opoziv.

“Potpuno osuđujem njegovo nakazno rasipništvo kojim je on pokazao da njemu nisu interesi studenti koje on predstavlja”, kazao je Josip Periša, potpredsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

“Što se tiče takvih ljudi, mislim da su bili upućeni u sve i samim takvim izjavama po meni ispadaju smiješni na van”, tvrdi Mioković.

Studenti viđenim nisu oduševljeni.

“Sigurno se taj novac mogao pametnije iskoristiti za nekakvo opće dobro i na korist svih studenata”, kazala je Sonja Bakota, studentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

“Suludo mi je to rasipno trošenje novca. Mislim da to treba više kontrolirati, posebno ona škola govorništva koju je upisao, a nije završio. Smatram da netko treba nešto poduzeti u vezi toga”, kazala je Paula Zdelar, studentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od Miokovića se ogradila i stranka. Nakon što je mladež HDZ-a poručila kako pokreću stegovni postupak, Mioković je odlučio sam izići iz stranke, jer joj, kako kaže, ne želi biti teret.

“Mladež HDZ-a je reagirala, niti imamo veze s tim niti dolazi u obzir ovo vječno etiketiranje svega što ima veze s HDZ-om”, kazao je premijer Andrej Plenković.

Od kandidature za novog predsjednika Studentskog zbora neće odustati, kaže nam da ne žali ni za čim, čak i ako ga sefovi i kišobrani budu koštali reizbora, donosi Marko Šiklić za RTL Vijesti.

Marko Šiklić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari