SRETAN ZAVRŠETAK

VIDEO Mornari se nasukali na pusti otok: Spašeni su nakon tri dana zbog poruke u pijesku!

Foto: Australian Department of Defence

Nakon što je prijavljen nestanak mornara, vlasti Guama pokrenule su službenu trodnevnu potragu, a spasila ih je SOS poruka u pijesku.

Trojica mornara iz Mikronezije spašeni su sa zabačenog otoka u zapadnom Pacifiku gdje im se plovilo nasukalo na obali nakon što su spasioci primijetili njihovu SOS poruku ispisanu u pijesku, prenosi BBC.

Mornari su nađeni u nedjelju na otoku Pikelot u Mikroneziji, a našli su ih američki i australski ratni zrakoplovi nakon trodnevne službene potrage. Njihov je nestanak prijavljen nakon što im je plovilo ostalo bez goriva, daleko od zadanog kursa. Vlasti Guama, obližnjeg američkog teritorija, pokrenule su potragu u subotu.

Nakon što je australska vojska primijetila iz zraka veliki SOS natpis, sletjeli su na zabačeni otok te pružili mornarima prvu pomoć. Australske obrambene snage poručile su kako su sva trojica dobrog zdravlja i nemaju težih ozljeda.

Mornari su krenuli na put dug 42 kilometra od Pulawata do atola Pulap, međutim skrenuli su s puta te završili kod otoka Pikelot, gotovo 200 kilometara zapadno od njihovog odredišta.

Mikronezija je država u zapadnom dijelu Tihog oceana koja obuhvaća 607 otoka i otočića rasutih na morskoj površini većoj od 2,5 milijuna kvadratnih kilometara.

(Izvor: ENEX/Australian Navy)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari