NASELJA BEZ STRUJE

Nevrijeme pogodilo Slavoniju, vjetar čupao stabla i rušio krovove!

Screenshot Facebook video (HR Vrijeme) - Ilustracija Riportal - M. L.

‘Bio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske’

Danas je oko 10 sati istok Hrvatske zahvatilo nevrijeme praćeno snažnim vjetrom koji je donio niz problema građanima. Vjetar je porušio više stabala, a odnio je i lim sa jedne od zgrada u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, doznaje Večernji list.

Građani javljaju i o izvrnutim plastičnim kontejnerima za otpad, slomljenim granama stabala, razbijenim staklima na prozorima, otkinutim komarnicima, ali i o polegnutim usjevima u svojim vrtovima.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a izvijestilo je na Twitteru o nevremenu u Osijeku, praćenom kišom i jakim vjetrom, koje je nešto prije 9 sati zahvatilo područje Đakovštine i rubne dijelove grada Osijeka. Vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća.

Na Facebook stranici HR Vrijeme objavili su video sa posljedicama nevremena u Retkovcima.

“Vele da je palo oko 20 litara kiše u sat vremena tu u Strizivojni, a vjetar je bio toliko snažan da je digao krovove obiteljskih kuća, ali i štala. Sve se brzo odvilo, a selo trenutno nema struje”, rekao je stanovnik za 24 sata.

Nevrijeme je pogodilo i Dalj, selo u Slavoniji. Neka kućanstva su bez struje.

“Bio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske. Sve se odvilo u 10-15 minuta, a za sobom je ostavilo veliku štetu, sva sreća nije bilo leda, bar ne u našem selu. Vjetar je iščupao stabla iz tla, digao krovove”, rekao je jedan stanovnik.

Nevrijeme u Osječko-baranjskoj županiji, bez struje ostala naselja

Olujno nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je oko 8,50 sati rubno područje Osijeka, područje Đakovštine i Dalja, bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a poteškoće su i Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestila je Civilna zaštita.

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je do 11 sati 189 dojava vezano uz posljedice nevremena, koje su se odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, električnih vodova, oštećenja krovova na kućama.

Bez struje su u četvrtak ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a.

Civilna zaštita izvijestila je i o jutrošnjem nevremenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji nakon kojeg su zabilježene štete na električnoj mreži širom županije, prekid napajanja električnom energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama te veći broj oborenih stabala.

Najveći problem je s opskrbom električne energije zbog pokidanih električnih vodova na području cijele županije, a na terenu su vatrogasci i ekipe HEP-a.

Nisu zabilježene štete zbog velike količine vode, a Županijski centar 112 je od 8,35 do 10 sati zaprimio 65 poziva vezano uz posljedice nevremena, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari