NASTAO KRKLJANAC

Nijemci kamionima dovezli u Sisak donaciju od 110 tona – pola sata čekali da se odluči gdje s tim!?

Idi na originalni članak
Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Kamioni se trenutačno nalaze posvuda oko vatrogasne postaje te ispred potrojbe kao i na parkingu preko puta gdje se nalazi HAK

Oglas

Donacija pomoći stradalima u potresu došla je iz Njemačke u Sisak, ali stvorio se problem s predajom donacije. Čak 110 tona opreme iz Njemačke došlo je danas, a riječ je o donaciji vatrogasaca iz regije Baden-Wuertenberg.

Kamioni su se satima probijali kroz snijeg u Austriji pa premda je njihov dolazak najavljen za 13 sati, oni su stigli tek oko 16:30. Nakon što su došli nastao je prometni krkljanac jer nitko nije očekivao toliko donacija te su mislili da će stići oko 90 tona, navodi Dnevnik.hr.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Donacije su zapravo vatrogasna oprema, oprema za bolnicu u Sisku, a tu su još i hrana, prehrambeni artikli, odjeća, građevinski materijal, tanjuri. Priprema očito nije bila dobra za sve jer su vatrogasci iz Njemačke čekali oko pola sata da se odluči gdje pospremiti donacije.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Hrvati zakazali u organizaciji

Kamioni se trenutačno nalaze posvuda oko vatrogasne postaje te ispred potrojbe kao i na parkingu preko puta gdje se nalazi HAK.

Vatrogasce brine gdje će rasporediti svu tu opremu jer nisu pripremili svoje kapacitete i skladišta za odlaganje i sortiranje opreme. Također, nema ni upute gdje je ta oprema potrebna.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

To znači da se za 110 tona opreme, za koju se još ni ne zna novčana vrijedenost, nije našlo mjesto, a ta donacija je silno potrebna i korisna. Kako piše Dnevnik.hr, opet su Hrvati zakazali u birokraciji i organizaciji.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Danas.hr/Net.hr

Exit mobile version