'BILO JE NOVACA KAO U PRIČI'

VideoNikica je u taksiju našao 90.000 kuna i vozio do Dubrovnika da ih vrati, imao je jednu molbu za vlasnika

Foto: KA portal

Njegov potez još više hvale vrijedan kad se zna da je do prije nekoliko mjeseci živio od socijalne pomoći

Život mu je češće bio maćeha nego majka. Odmah nakon rođenja, danas 46-godišnji Nikica Rukavina, obolio je od parapareze spastice.

Iako 80 postotni invalid prve poslove počeo je obavljati još kao dječakizvještava Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Više u VIDEO PRILOGU:

“S 15 godina na baušteli, na miješalici onda sa 17 po tvornicama”, priča nam Nikica.

Potom je vozio kamione, ali to nakon par godina, zbog svoje dijagnoze, više nije mogao. Godinama je  živio od socijalne pomoći od 800 kuna plus 420 kuna invalidnine. Živio je, kaže, i na ulici, ali i spavao po klupama.

A onda je dobio i karcinom. Nakon uspješnih terapija i zračenja prošle godine u rujnu počeo je novi život. Ponovno se zaposlio. Ovoga puta kao taksist. A onda je postao vijest dana.

“Samo mi je još i to trebalo”, kaže danas Nikica kroz smijeh.

Možda mu nije trebalo, ali je zaslužio da se o onom što je uradio ispriča priča. Nakon što je putnika ostavio u Dubrovniku i vratio se gotovo do Splita stiže poziv iz centrale. Jesu li gospodinu ostali novci?

“Otvorio sam, pogledao i da, bilo je novaca kao u priči. Pao mi je mrak na oči. Već znam, moram se vraćati za Dubrovnik”, kazao je Nikica.

Vozači taksija nisu odgovorni za ostavljene stvari u automobilu. Ni putnik kojeg je vozio iz bolnice nije bio siguran da je novac uopće u taksiju. Mnogi bi u tim činjenicama vidjeli priliku za nepoštenu zaradu. No, ne i on.

“Ne znate na koji način možete uništiti čovjeku život uzimajući mu te novce. I što se vama jednog dana, indirektno, može vratiti zbog toga”, objašnjava Nikica.

Kada se s novcem vratio u Dubrovnik i predao ga vlasniku, imao je samo jednu molbu –  može li kratko u njegov toalet.

“Otišao sam na WC dvije minute. Pitao sam ga može li mi preporučiti neki restoran da se zaustavim nešto pojesti. I onda je tu iz jedne od te dvije kuverte izvadio sto kuna kaže: evo ti za restoran da možeš pojesti. Ja sam uzeo. Rekoh: ‘ok, hvala vam lijepo. Doviđenja, doviđenja.’ I otišao sam”, priča Nikica.

Na tvrdnju da se tih sto kuna čini malo za njegovu gestu, Nikica kaže – ne pitate se je li mogao dati više od toga.

“Možda je on samo jedna obična škrtica koja ne bi dala ni tako ni tako, a možda je već on s tim troškovima od taksija od slupanog auta već prekoračio sve limite koje je imao i jednostavno više od toga nije mogao”, kaže Nikica.

Možda nije neka nagrada nalazniku, ali bit će zaposleniku. Tvrtka u kojoj radi gospodin Nikica u ponedjeljak će ga nagraditi za više nego pošteno obavljanje službe, izvještava Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views