2021. GODINA

Nova godina bez dočeka: Što će raditi zvijezde, a što hoteli?

Idi na originalni članak
Foto: Unsplash/N.S.

Nema masovnog odbrojavanja, pjevanja ni plesa

Oglas

Kuda za doček Nove Godine, pitanje je koje se u nekim drugim vremenima vrtilo već od početka studenog. Ove godine evo ni sredinom prosinca još nema odgovora. Jer, nema ni dočeka. Vjerojatno će na snazi ostati stroge mjere, vjerojatno će biti dozvoljena privatna okupljanja samo do 10 ljudi, a sigurno neće biti ni dočeka na trgovima ni velikih koncerata. Moguće je doduše otići na par dana u hotel, ali ni tamo ne možete bogzna što, jer ne smije biti ni plesa ni žive glazbe.

Nema koncerata na trgu

Nema masovnog odbrojavanja, pjevanja ni plesa. Nema koncerta na trgu, nema gužve, ma nema čak ni Prljavog kazališta. I oni bez kojih je doček na Trgu bana Josipa Jelačića bio nezamisliv – ostaju doma.

”Nova godina je manje više radno, ove godine neće biti tako. Ove godine imamo važnije probleme, pa tako ne razmišljamo o poslu nego o tome kako ćemo što prije okončati ovu situaciju u kojoj se nalazi čovječanstvo”, izjavio je Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta.

Na ulicama i trgovima Jole je pjesmom u Novu godinu uvodio tisuće ljudi. Pjevati će i ove godine, ali doma. Na koncert stiže njegova supruga i četvero djece.

”Ja sam za doček pjevao posljednjih 25 godina, ovo je druga godina da ostajem doma. Novogodišnji dočeci i koncerti su posebni koncerti. Imao sam priliku snimati na rivama, trgovima, hotelima, gradovima po Hrvatskoj i svijetu tako da će mi to faliti. Ja se nadam da će iduća godina biti bolja”, rekao je pjevač Joško Čagalj Jole.

Fali nam čak i pitanje “Gdje ćeš za Novu?”. Godina je ovo kada će većina na house party. S malim brojem uzvanika. U provod se može jedino u hotele. Bogatog novogodišnjeg programa nema, ili ga barem ne bi smjelo biti. S obzirom na stroge epidemiološke mjere rijetki su hoteli u kojima će se u ponoć otvarati pjenušac. Stotinjak gostiju jednog hotela u centru Zagreba Novu će slaviti uz DJ-a na zoom partyu. Svatko u svojoj sobi.

”Maksimalno šest osoba, ovisno o kvadraturi sobe može rezervirati sobu u hotelu i tako putem zooma sudjeluju u Dočeku. Točnije, imamo prijenos uživo i DJ je u svojoj sobi”, pojasnio je Mislav Bečejac, direktor prodaje u hotelu Time Out.

Epidemiološkog Dočeka 2021. bi trebalo biti u većim zagrebačkim hotelima poput Westina, Sheratona i Inernacionala, a kako će njihov gosti ući u Novu godinu ovisit će o tome što kaže stožer. Ono što je sigurno je da nigdje neće biti plesa i ludog provoda. U Esplanadi je inače na Silvestrovo bilo 400 gostiju, sada 100.

”Imamo jako puno rezervacija i zainteresiranih, ne možemo reći kako će točno biti, neće biti plesa, bit će muzike, ali neće biti plesna. To će više biti kao jedna svečana večera s razmakom”, izjavio je Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade.

U Hrvatskoj je trenutačno od oko 1170 hotela otvoreno njih samo 180. Goste sramežljivo pozivaju na pjenušac, večere u više sljedova, opuštanje u jacuzziju i sauni, aktivnosti na otvorenom u malim grupama. Rijetki se uopće usude spomenuti glazbu uživo. Jedan hotel u Zagorju se usudio pa je goste pozvao na tamburicu, ali brzo su odustali.

Lude i nezaboravne dočeke 31. moći ćemo gledati samo u arhivi…Za bolju 2021. na doček je uistinu najbolje ostati doma.

Vijesti.hr

Exit mobile version