NOVI AUTOBUSI, PRUGE I TRAMVAJI: Pogledajte tko je dobio 100 milijuna eura za javni prijevoz 21. stoljeća!

Grad kakav znate zaboravite, jer mu se sprema novo ruho vrijedno 100 miljuna eura

Vijest da je Osijek dobio 100 milijuna eura europskog novca za nove pruge i tramvaje Osječani su dočekali s oduševljenjem.

U prvoj fazi modernizacije i razvoja javnog gradskog prijevoza popravit će se dotrajali kilometri pruge, zemljano-šljunčanu podlogu zamijenit će kockice. Izradit će se i nova kontaktna mreža s tri trafostanice.

“Druga faza slijedi: to je nova remiza, daljnje eventualno proširenje tramvajske mreže, uvođenje eventualno novih linija”, izjavio je Mario Šapina, direktor Gradskog prijevoza putnika Osijek (GPP).

Deset milijuna putnika vozilo se lani po Osijeku u autobusima i tramvajima. Da bi vožnja bila što ugodnija, putnici u vozilima slušaju radio, imaju Wi-Fi, a uskoro će se uvesti i videonadzor.

Plan je u idućoj godini da osječkim cestama voze niskopodni autobusi, a za dvije godine i niskopodni tramvaji. Tramvajem bi se išlo do Centralnog groblja, Josipovca i od Bikare do Zelenoga polja.

Gradonačelnik Ivan Vrkić tvrdi, sve će se to ostvariti jer je dio prometnog masterplana.

“Taj plan predviđa bolju integraciju u prometu u samom gradu, a i uz svoju okolicu. Jako je važno da integrirano napravimo spojeve, da se Osijek bolje poveže sa svojim zaleđem i sa svima onima koji su orijentirani na grad Osijek, bilo uz redoviti posao ili kroz posjete gradu Osijeku”, rekao je Vrkić.

I sve će biti plaćeno europskim novcem, bespovratno je 85 posto investicije s kojom će se podići kvaliteta, sigurnost, pouzdanost i točnost javnog prijevoza
Ivana Draganić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari