PRVA BEZUVJETNA KAZNA

OBITELJ TUŽI BOLNICU Pedijatar ide u zatvor zbog smrti dječaka: ‘Nije bio hospitaliziran iako je trebao biti’

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

Uslijed streptokokne sepse, gnojne upale pluća i otkazivanja svih organa dječak je umro 6 sati od zaprimanja na Jedinicu intenzivnog liječenja

Oglas

Pet i pol godina nakon smrti 6-godišnjaka oboljelog od šarlaha, sad već umirovljeni zadarski pedijatar ići će u zatvor na godinu dana.

Pogledajte više u Videoprilogu:

”Mogu samo reći da se radilo o neadekvatnom tretiranju u konkretnom slučaju djeteta, neadekvatnoj terapiji koja nije promijenjena tijekom dolaska u pedijatrijsku ambulantu Hitne pomoći i zapravo dijete nije bilo hospitalizirano iako je prema vještačkom nalazu trebalo biti”, rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Prva bezuvjetna zatvorska kazna jednom liječniku za javnost je ipak iznenađenje.

”Samo godinu dana je dobio? Šta bi čovjek reko? Svatko prema svojoj savjesti, a doktori, hvala Bogu polažu neku zakletvu. Ne za razliku od mehaničara i ovih pa mislim da bi trebali malo više odgovarati”, kaže Zoran Morović, Sv. Filip i Jakov.

”I doktori su ljudi. Mogu i oni pogriješiti. Djeteta mi je žao, žao mi je za sve slučajeve koji se dese, ali ni oni nisu Bog. Može se to desiti, samo moraju paziti da greške više ne rade”, kaže Mara iz Zadra.

Vijesti.hr

Exit mobile version