Obustavljena potraga za hrvatskim kapetanom: ‘Obitelj je potresla ta vijest! Hrabro se drže i nadaju se…’

Neven Melvan iz Sindikata pomoraca Hrvatske gostovao je u RTL-u Danas

Neven Melvan iz Sindikata pomoraca Hrvatske, u RTL-u Danas govorio je o prekidu potrage za sedmoricom mornara koji su nestali nakon potonuća broda u Atlantiku, a među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Melvan je danas posjetio obitelj nestalog hrvatskog kapetana, a na pitanje kako su oni doživjeli prekid potrage za Dinom, odgovara: “Potresla ih je ta vijest”.

“Obitelj se hrabro drži”

“Oni se nadaju i imaju puno pravo se nadati jer smo i mi kao i oni uvjereni da nada još uvijek postoji. Tri splavi još nisu nađene i potragu treba nastaviti do trenutka dok se te tri splavi ne pronađu”, kazao je Melvan.

Pokrenuta peticija za nastavak potrage!

“Obitelj je hrabra i hrabro se drži i pokušavaju svojim utjecajem, koliko god mogu, omogućiti da se potraga nastavi”, rekao je Melvan i dodao kako je obitelj dobila odgovor na apel koji su poslali premijeru i predsjednici u kojem su tražili nastavak potrage.

“Dobili su odgovor od državnog vrha. Mi sa svoje strane radimo koliko možemo, uključili smo kolege iz Ukrajine, koji su također vrlo zainteresirani da se potraga nastavi, s obzirom da je veliki broj tih pomoraca iz Ukrajine. Kontaktirali smo kolege i iz Francuske i Velike Britanije gdje je stožer ITF-a. Svi oni rade pritisak na francusku Vladu i sve sudionike u traganju i spašavanju kako bi se isto nastavilo do pronalazaka naših kolega”, rekao je Melvan.

Sreća je vrlo važna

“Pritisak radimo sa svih strana koliko možemo, a hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo na narednih 24 sata”, kaže Melvan i dodaje da će se potraga sigurno nastaviti u smanjenom intenzitetu.

“Ali to nije dovoljno s obzirom na područje koje se istražuje”, kazao je Melvan te dodao da je u potragu moraju biti uključeni zrakoplovi, helikopteri i ostale pomoćne snage koje mogu puno bolje to napraviti nego samo brodovi u prolazu.

Rekao je da je faktor sreće u potrazi vrlo važan i da se mnogo puta u povijesti dogodilo da su mornari pronađeni nakon što je malo tko više vjerovao da bi mogli biti pronađeni. “Splavi su kreirane tako da budu vrlo uočljive. Iskreno vjerujemo da će u narednim danima doći neka dobra vijest”, kaže.

“Poslat ljude u onakvom brodu znači da je riječ o kriminalcima”

Komentirao je i fotografije koje navodno pokazuje u kako je lošem stanju bio brod prije nego je krenuo preko Atlantika.

“Ukoliko je pola onih fotografija točno, onda bi netko iz te firme morao završiti iza rešetaka jer se radi o čistom kriminalu. Poslati ljude u onakvom brodu i u onakvom stanju znači da je riječ o kriminalcima”, oštar je bio Melvan.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU: