NIJE DOBIO NI 15 MINUTA

VIDEO Očajni otac danima kampira ispred bolnice: ‘Odvezli su mi moje dijete’

Screenshot/Twitter

Dragovoljac Domovinskog rata sa sinom razgovara isključivo preko walkie-talkieja

Početkom srpnja ministar zdravstva Vili Beroš na društvenim je mrežama objavio da je osiguravanje boravka roditelja uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju od iznimno velike važnosti.

Nedovršene preporuke

Ipak, ministar je ograničio boravak roditelja uz dijete na samo 15 minuta, uz izuzetak teško bolesne djece i onih najmlađih. Pri tome nije naznačio na koje se to dobne skupine i kriterije odnosi izuzeće. Nakon izbora, o tome se više nije raspravljalo.

Slobodna Hrvatska poslala je dopis u kojem navode da bi boravak od samo 15 minuta mogao biti veća trauma za dijete od potpune zabrane posjeta. Napominju i da ne postoji znanstveni dokazao da je trajni boravak uz dijete veća opasnost od svakodnevnog dolaženja iz okoline.

Ravnatelji bolnica se i dalje pozivaju na ministrovu “preporuku”, a najnoviji slučaj iz Pakraca ponovno je pokrenuo pitanje boravka roditelja s hospitaliziranom djecom.

Dragovoljac Domovinskog rata

Tata Roberto Mateš tri dana je doslovce kampirao ispred Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana u Pakracu u kojoj se njegov sedmogodišnji sin liječi od upale pluća.

Mateš je postavio improvizirani šator u kojem provodi dan i noć, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta šator mu je i prokišnjavao. Sa svojim sinom razgovara preko walkie-talkieja.

Apel očajnog oca, koji je usputno rečeno bio i dragovoljac Domovinskog rata, brzo se proširio po društvenim mrežama.

“Ranjen sam u Bljesku kao pripadnik specijalne policije, a danas – 05. kolovoza 2020. godine – ja, veteran, u Veteranskoj bolnici u Pakracu, istoj onoj koju sam 1992. godine branio, ne smijem biti pored svog bolesnog sina na pedijatriji. Nego kampiram ispred bolnice”, poručio je otac Roberto, čiju su priču mnogi podijelili.

“I dok će neki od njih danas itekako slaviti jer im je Oluja omogućila društveni status, moć i bogatstvo, Roberto Mateš koji je u njoj sudjelovao će 29. obljetnicu svog pristupanja obrani Hrvatske provesti u šatoru ispred pakračke bolnice”, stoji u jednoj od objava na Facebooku.

Nisu ga pustili ni na punih 15 minuta

Iz Udruge Roda javili su na Twitteru da je tata Roberto, nakon gotovo tri dana kampiranja u šatoru, naposljetku ipak pušten u bolnicu, ali izgleda da je i to bilo samo na kratko.

Kako je objavio Mateš na svom Facebook profilu, u bolnicu je pušten samo na djetetovo vađenje krvi što je, kako kaže, trajalo maksimalno pet minuta, ali mu nije dopušteno na iskoristi preostalih deset i da se vrati u bolnicu.

“Što sada da čovjek na to kaže. Od mene se očekuje da budem uljudan i fin, a odvezli su mi moje dijete”, podijelio je tata Roberto na svojem Facebooku.

K.K.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari