OD KVARNERA DO DUBROVNIKA: Ovogodišnja turistička sezona premašila sva očekivanja!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Ova je turistička sezona bila iznad svih očekivanja, a porast broja turista zabilježen je diljem Jadrana. Iako je špica za nama, očekuje se i ono još važnije – dobra posezona

Nestvaran pogled uz nestvarne brojke. Miris borova diljem hrvatske obale samo u kolovozu udisalo je 55.754 turista, koji su u Opatiji ostvarili 238.559 noćenja.

I ostatak Jadrana je zabljesnuo, u Hrvatskoj je u kolovozu noćilo 29.7 milijuna gostiju, od početka godine velikih 75 milijuna.

“Treći put ljetujemo na istom mjestu, u istoj kući i svaki put smo uživali u prekrasnom pogledu i ljubaznosti domaćina”, zadovoljna je Frida iz Njemačke.

Sličnog je mišljenja i njen sunarodnjak Michael.

“Jako se dobro osjećamo u Hrvatskoj. I prekrasno je. Jučer smo isplovili brodom i svaki put je savršeno.”

Ratko se iznajmljivanjem bavi dvadesetak godina, posljednjih pet odlučio se za elitni turizam. To je ono što opatijski gosti, kaže, očekuju i zbog čega dolaze.

“Opatija to definitivno zaslužuje, njoj treba vratiti sjaj stare dame turizma i mi to pokušavamo i sve naše resurse pokušavamo unaprijediti u tu svrhu”, prokomentirao je iznajmljivač Ratko Kovačić.

U trud iznajmljivača s opatijskog područja danas se došao uvjeriti i tehnički ministar, Anton Kliman. Obišao je Matulje i rekao što je, po njemu, formula uspjeha.

“Dakle, ono što nudimo na tržištu, to danas ljudi mogu kod nas i naći, na nekim destinacijama to ne mogu i u svakom slučaju pokazalo se da treba biti pošten prema potrošaču, turistu, gostu i onda će se stvari dobro odvijati”, rekao je Kliman.

Od Kvarnera, preko Dalmacije do Dubrovačkog primorja. Cijela je godina za njih bila izvrsna.

“Već sada bilježimo dva milijuna i 600.000 noćenja, ako zbrojimo i noćenja od nautike, to znači da ćemo i ove godine puno prije ostvariti onih tri milijuna noćenja, koji su nam bili cilj prethodnih godina”, rekla je direktorica turističke zajednice Dubrovnika Romana Vlašić.

Na brojnim stvarima treba poraditi, no možemo uživati u zvjezdanom statusu kojeg nam turizam donosi. Barem kada su u pitanju ove godine rekordni brojevi. Nadamo se da ćemo isto moći napisati i o posezoni.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari