UGROŽENA RADNA MJESTA

Od početka koronakrize 150.000 radnika ušlo je u evidenciju nezaposlenih: Hoće li nas spasiti fondovi EU?

Idi na originalni članak
Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Predsjednica EK izjavila je kako je od danas Hrvatskoj dostupno 500 milijuna eura iz programa Sure

Oglas

Naravno mnoge zemlje pa i Hrvatska nastoje izbjeći lockdown prvenstveno zbog gubitka radnih mejsta koje donosi i sa sobom onda vuče sve ostale probleme pa evo kako dosad stojimo po tom pitanju.

 

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje od početka koronakrize, odnosno od 16. ožujka kad je Hrvatska ušla u prvi i nadamo se jedini lockdown, pa do danas 150 tisuća radnika je dobilo otkaz, odnosno ušlo je u evidenciju nezaposlenih.

Istovremeno iz te evidencije je izašlo oko 130.000 ljudi, ali to ne mora značiti da su izašli zato što su dobili posao, već su neki možda otišli u mirovinu, a neki u Irsku i druge zemlje.

Ali daljnji rast broja nezaposlenih tu bi se trebao zaustaviti, bar se tako nada hrvatska Vlada i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen koja je izjavila kako je od danas Hrvatskoj dostupno 500 milijuna eura iz programa Sure, namijenjenog za spašavanje gospodarstva od korona krize.

“Hrvatska će danas primiti 500 milijuna eura u zajmovima iz programa SURE, instrumenta Europske Unije namijenjenog zaštiti radnih mjesta tijekom pandemije. Ta sredstva će pomoći u zaštiti izvora prihoda u ovim teškim vremenima. Hrvatska će uskoro primiti i dodatnih €500 milijuna. Europska Unija je uz vas”, napisala je von der Leyen na Twitteru.

Vijesti.hr

Exit mobile version