UJEDNO I ZDRAVSTVENA

Video | Od ponedjeljka nam stižu nove osobne: ‘Izrada će u redovnom postupku koštati 100 kuna’

One će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice u kojima će se pohranjivati prikaz lica vlasnika osobne i dva otiska prsta

Od idućeg tjedna zaprimaju se zahtjevi za izdavanje novih elektroničkih osobnih iskaznica druge generacije.

One će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice u kojima će se pohranjivati prikaz lica vlasnika osobne i dva otiska prsta, a te osobne iskaznice će ujedno biti i zdravstvene, donose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Izrada će koštati 100 kuna u redovnom postupku, a za osobe s navršenih 70 godina 70 kuna, dok se za užurbani postupak cijena ne mijenja.

“Osobna iskaznica moći će se koristiti na pokretnim uređajima, kao što su mobiteli i tableti, a ne samo na računalima korištenjem čitača kartice kao do sada. Programsko rješenje za pokretne uređaje će biti besplatno. Nakon što građani aktiviraju osobnu iskaznicu i preuzmu besplatnu aplikaciju bit će im omogućena jednostavna prijava na sustav e građani korištenje e usluga s najvišom razinom sigurnosti”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. , donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari