NJUŠKOM PROTIV DROGE

Ona je strah i trepet dilera: Upoznajte mješanku Ganu koja u tri sekunde može nanjušiti marihuanu

Idi na originalni članak
Screenshot

Zadarska je krim policija ove godine imala preko 120 zapljena različitih vrsta droga

Oglas

Proteklog vikenda u tri zapljene policija je pronašla ukupno 38 kilograma marihuane, a jedna od njih zasluga je četveronožne policijske službenice Gane.

Zaigrana mješanka akvizicija je Postaje pomorske i aerodromske policije, ali izvan sezone nos održava u formi pomažući Lili, četveronožnoj kolegici iz Odjela za droge Policijske uprave zadarske.

Gana, mješanka nizozemskog i njemačkog ovčara, u tri sekunde je obavila zadatak i pronašla marihuanu skrivenu za vježbu u žbunju policijskog dvorišta.

Više u VIDEOPRILOGU:

Osjetljivi i dresirani nos trogodišnje kuje jednako je lako protekli vikend pronašao i pet kilograma marihuane skrivenih u tajnom pretincu dilerovog automobila.

“Osjetila je u zraku čestice te je markirala stražnji dio auta”, pojasnila je Andrea Vučić iz Postaje pomorske i aerodromske policije Policijske uprave zadarske.

“Ovaj doprinos psa je u tome što su ta mjesta na vozilima nedostupna policajcima za pregled i uporabom psa oni detektiraju da bi se u vozilu mogla nalaziti droga”, kazao je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.

Zadarska je krim policija ove godine imala preko 120 zapljena različitih vrsta droga. Značajne su u tome uloge Gane i kuje Lili iz Odjela za droge

“Naša Gana uz Lili bilježi značajne rezultate u pronalasku droge”, ustvrdio je Mršić.

U početku plaha kujica sada već lukavo puzanjem premosti naredbu “lezi”

“Bitan je taj kontakt između vodiča i psa. Tako da ona meni vjeruje kada dođe u neku, kad dođe u neku nepoznatu situaciju da ona meni može vjerovati da će biti sve u redu, da može nastaviti dalje”, izjavila je Vučić.

Nakon pretrage bez pronalaska, dobije hranu, ali ako je pronašla drogu, za nagradu slijedi igra s lopticom.

“Kad se radi, radi se. Ovako kad je ona slobodna, ponaša se kao štene. Željna maženja, željna igre, sve joj je zanimljivo”, kazala je Vučić.

U policijskoj službi Gana bi trebala provesti idućih pet do sedam. Policija će joj za mirovinu osigurati hranu i veterinarsku skrb, a Andrea je planira zadržati kao ljubimicu i prijateljicu.

Nikolina Radić/Vijesti.hr

Exit mobile version