OTKRIVAMO: Kako je Sanader uopće stigao u Rusiju? U HNS-u kažu da mu oni nisu dali akreditaciju

Tko će još od ministara ići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ne može se doznati ni od HNS-a, jer tu kažu, ne odaju podatke o putovanjima i aranžmanima zbog zaštite osobnih i poslovnih podataka

Bez puno pompe i objava – oni su svoju podršku reprezentaciji protiv Nigerije – već dali.

Ministri Tolušić i Butković sami su platili svoj put, kartu i smještaj u Rusiji, a u Vladinom uredu za odnose s javnošću kažu – novih najava o praćenju svjetskog prvenstva u Rusiji – još nema.

Tko će još od ministara ići na svjetsko prvenstvo u Rusiju, ne može se doznati ni od HNS-a, jer tu kažu, ne odaju podatke o putovanjima i aranžmanima zbog zaštite osobnih i poslovnih podataka.

Upit o akreditiranim dužnosnicima Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa poslalo je Savezu još u petak, no ondje tvrde – nisu ga još zaprimili. Predsjednici povjerenstva je čudno što se HNS brani zaštitom osobnih podataka.

“Ja bih rekla da je javni inrteres i nekakva transparentnost, a pogotovo u ovakvoj situaciji bitnija od zaštite osobnih podataka, i mislim da bi bilo više nego uputno da odgovore ako ne moraju javnosti, onda barem tijelima koja su od njih to zatražila”, kaže Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Na neku od utakmica iz sljedećeg kruga natjecanja mogla bi stići i predsjednica Republike, poznata kao strastvena navijačica hrvatskih reprezentacija.

Pritom će morati sama platiti put, baš kao što je to, pretpostavljaju u HNS-u, napravio i bivši premijer Ivo Sanader.

Naime, ono što je u subotu u Kalinjingradu mnogima izgledalo kao HNS-ova Vip akreditacija na prsima bivšeg premijera je obična FUN ID karta – tvrde u Savezu – a takvu kažu ima svaki navijač s tribine.

Amela Čilić

Tko je na fotografiji?

Inače, mnogo ogorčenih komentara izazvala je i fotografija Ive Sanadera iz Kalinjingrada gdje je hrvatska nogometna reprezentacija igrala prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Portal Index.hr piše kako se zna tko se to slikao s optuženikom za najtežu korupciju.

Fotografiju bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a kojem se sudi za goleme korupcijske afere kako pozira među nekoliko navijača za stolom u restoranu objavio je PR stručnjak Vedran Strukar.

“Ova slika govori više od tisuću riječi. Ćaća kao najveći celebrity s navijačima kao akreditirani VIP uglednik u Kaliningradu…”, napisao je Strukar uz fotografiju.

Osnivač autograf.hr-a Drago Pilsel otkrio je da je najprisniji od četvorice Sanaderovih obožavatelja s fotografije tužitelj u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Riječ je, piše Pilsel, o Ivanu Matešiću.

Na službenim stranicama Tužilaštva BiH stoji da je Matešić rođen 1975. u Prozoru, da je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2000. godine i da je 2013. imenovan za tužitelja Tužilaštva BiH. Radio je i kao sudac Prekršajnog suda u Prozoru i kao savjetnik federalnog ministra pravde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari