SVESTRANI TINEJDŽER

Ovaj dečko će do Rijeke hodati za siromašnu djecu! Planira prikupiti 20 tisuća kuna

Screenshot

Već je odradio probni trening od 40 kilometara s prijateljem

Tek mu je 17 godina, aktivan je u filmskim radionicama, glumi, volontira, a ono malo slobodnog vremena uživa u prirodi i druženju s izviđačima. No, svestrani tinejdžer sada ima novi izazov. Planira prehodati od Zagreba do Rijeke i tako prikupiti donacije za djecu koja si osnovne školske potrepštine ne mogu priušititi.

Ruksak pun dobrote, s njim na leđima Patrik planira prikupiti 20 tisuća kuna i napuniti 100 ruksaka za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa.

”Jednostavno volim izazove i volim boraviti vani pa mi je pala na pamet ideja da si ove godine stvarno pomaknem granice i napravim pravi izazov pa da odhodam 180 kilometara od Zagreba do Rijeke”, kazao je Patrik Radotić za RTL Vijesti

Više u VIDEOPRILOGU:

Plan mu je to učiniti u 4 dana, odnosno prehodati pedesetak kilometara na dan i to preko Karlovca, Vrbovskog, Hreljina pa sve do krajnjeg odredišta – Rijeke.

Školski prijatelji i profesori podrška su mu u ovom humanitarnom izazovu.

”Nisam iznenađena da radi nešto takvo i vjerujem da će to jako biti dobro za njega za budućnost i jednostavno za izgraditi karakter koji je stvarno odličan”, rekla je Klara Komar, Patrikova prijateljica.

”Pa evo držimo mu fige da uspije, bit ćemo mu podrška i pomoći ćemo mu da se spremi ako treba”, kazao je Valentin Šaban, Patrikov prijatelj.

Teško bi to bilo ostvarivo i bez podrške roditelja – koji će Patrika automobilom pratiti na njegovu putu. U večernjim satima naći će se na dogovorenim točkama kako bi mu donijeli hranu i odvezli ga u prenoćište.

”Ima 17 godina i vrlo sam ponosna na njega i probat ću ne zaplakati. Vrlo sam ponosna na njega zato što stvarno mislim da je to hvalevrijedno i on već sada vidi da ne treba imati ništa u novčaniku da bi nekome pomogao”, izjavila je Tatjana Radotić, Patrikova majka.

”Iako supruga kaže da nije, meni je bilo iznenađenje iako on uvijek ima neke svoje ideje. To su nekakve možda ambicije o kojima sam ja nekad maštao, ali nikad nisam imao hrabrosti da ih ostvarim”, izjavio je Valerio Radotić, Patrikov otac.

Ali zato njegovu Patriku hrabrosti ne nedostaje. Već je odradio probni trening od 40 kilometara s prijateljem i uz izviđačko iskustvo – smatra da problema neće imati.

”Kad krenem razmišljati malo i kako se približava datum, nije mi svejedno, ali imam pozitivnu tremu, naravno. Krećem pakirati stvari. Sa sobom ću nositi vode, nekakve energetske pločice, studentske mixove i takve nekakve stvari za grickati po putu”, rekao je Patrik.

Ovisno o tome u kakvoj će formi biti na kraju puta, razmišlja pješačiti i na povratku. Jer, kaže, ništa nije teško ako će nekome time pomoći.

Svi koji žele donacijama pomoći Patriku u njegovu humanitarnom izazovu za više informacija posjetite ovu stranicu.

Patrika će se moći pratiti na Instagramu, na stranici otvorenoj baš za tu prigodu. Tamo će svakodnevno objavljivati vlogove i slike sa svojega puta, a donacije će se moći uplaćivati preko platforme Čini pravu stvar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari