PUNOPRAVNI ČLAN OBITELJI

Ovo je ovčica Janja koju je kao bebu udomila pulska obitelj; Danas uživa status kućnog ljubimca!

RTL

Najbolji joj je prijatelj sin Rok s kojim je kao mala spavala u krevetu i pozorno pratila online nastavu

Sjećate li se ovčice Janje koju je sa samo četiri dana udomila pulska obitelj? Danas ima pet mjeseci i uživa status kućnog ljubimca.

Najbolji joj je prijatelj sin Rok s kojim je kao mala spavala u krevetu i pozorno pratila online nastavu, pišu Vijesti.hr.

Bila su joj tek četiri dana, u ožujku ove godine, kada joj je pulska obitelj pružila dom. Otad je punopravni član obitelji, a najbolji joj je prijatelj sin Rok.

“Hranili smo je na dudu, pogotovo Rok cijelo vrijeme ju je hranio na dudu, igrao se s njom i tako dalje ali je postao problem jer je ona piškila cijelo vrijeme. Ona nema kao pas da se može naučit nego ona kako joj dođe tako obavi, ne”, kazao je vlasnik ovce Janje Dean Buić.

Kupovali su joj zato i pelene. Spavala je s Rokom u krevetu i baš poput psa tijekom objeda ispod stola tugaljivim pogledom tražila hranu.

Za Buiće je Janja puno više od obične ovce

“Kad sam pratio online nastavu često mi je bila na nogama ili je spavala pored mene”, kaže Rok Buić.

Majka ju je odbacila nakon rođenja pa su Buići sada njezina jedina obitelj. Kada odu na ljetovanje, o Janji se brine prijatelj koji kaže da je daleko od stada razvila za ovcu sasvim neuobičajena ponašanja.

“Kad je nešto kriva ona pokunji glavu i zna da je nešto loše napravila a kad je nešto dobro i to onda skakuće od sreće, možda će i sada”, govori čuvar ovce Janje Gordan Selar.

Danas kao odrasla ovca više ne živi u kući. Neka pravila nikada nije prihvatila.

“Nismo znali više šta ćemo, jede cvijeće, skače, jede lišće, skače na stol, ne možeš je pustit jer onda plače, kad kreneš s autom ča trći za autom, više nismo znali šta ćemo”, kaže Dean.

Pa je kokošinjac postao njezin novi dom, a nerijetko susjedi i prijatelji nude da je Okrenu na ražnju.

“Svi mi prijete kako me vide, jedan govori gle ovaj roštilj sam kupio za nju, drugi kad nećeš bit kući doći ćemo ti po Janju, ovaj govori kad bude pobjegla sačekat ćemo ju”, govori Dean.

Ali za Buiće je Janja puno više od obične ovce.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views