Plenković dosad promijenio 14 ministara: Evo kako i zbog čega su odlazili!

Idi na originalni članak
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Dalić se držala 447 dana. Žalac je Plenković branio 131 dan, Barišića 236, a Kujundžić odlazi samo 7 dana nakon afere s nekretninama

Oglas
Više pogledajte u videoprilogu:

Nisu svi otišli na isti način. Za neke se grčevito borio, neke je prekrižio u sekundi, ali jedno je zajedničko: svi koji su morali otići zbog afera krivili su za to pritisak medija, a ne sebe.

Mostovi ministri

Prvi je na odstrelu bio Zdravko Marić zbog afere ”Agrokor”. Njega je Plenković uspio obraniti, ali je zato razriješio trojicu Mostovih ministara: ŠprljuOrepića i Dobrovića jer nisu stali uz kolegu.

Jednim je udarcem Plenković zapravo ostao bez 5 ministara jer je zbog ovoga otišao i Ivan Kovačić pa posredno i Davor Ivo Stier koji nikad nije prešao preko raskida s Mostom pa braka s HNS-om.

Pavu Barišića prvo je zbog optužbe za plagijat branio pred Saborom pa je i on posrnuo, a na Barišićevo mjesto stiže Blaženka Divjak. Dvije godine kasnije nju će uspjeti obraniti, doduše s puno manje euforije.

U svibnju 2018. iz Vlade odlazi ministrica Martina Dalić koja se bavila tada najvećim Vladinim problemom – Agrokorom. Otišla je zbog grupe Borg i tu je negdje Andrej Plenković počeo za sve kriviti – pritisak medija.

Tolušić, Marić, Kuščević, Žalac

Ti mediji nikako da prestanu pa su tako prouzročili još jednu “dubinsku rekonstrukciju” Vlade. Ovaj put ministri su bivši zbog “muljanja” s imovinskim karticama. To su TolušićMarić i Kuščević.

Nisu se javno pokajale niti priznale krivnju, ali da ne štete radu Vlade otišle su i Gabriela Žalac koja je vozeći bez važeće vozačke udarila curicu pa misteriozno pronašla luksuzni Mercedes pred vlastitom kućom, i Nada Murganić koja je jedina “pala” isključivo zbog resora.

“Ne vidim nikakav problem u tome da bilo tko pa i ja budu zamijenjeni ako to premijer odluči”, izjavila je tada Nada Murganić.

Ostao sa sedmoricom s kojima je počeo

Jedina je Marija Pejčinović Burić “otišla u ljubavi”, na mjesto glavne tajnice Vijeća EU, a ako njima pribrojimo Pavića i Ćorića koji su promijenili resore, Plenković ostaje samo sa sedmoricom s kojima je počeo.

Dalić se držala 447 dana. Žalac je Plenković branio 131 dan, Barišića 236, a Kujundžić odlazi samo 7 dana nakon izbijanja afere s nekretninama.

“Zabrinjava me jedan fenomen koji je baš u ovoj Vladi izražen, a to je da se aktivnostima medija kreću tresti ministri pa od Vlade rade neki obrambeni stav, govorim o fenomenu koji živim već 3 i pol godine”, izjavio je Andrej Plenković.

Vijesti.hr

Exit mobile version