OD KREDITA DO SUBVENCIJA

PODUZETNICI MOGU OČEKIVATI OBEŠTEĆENJE Ćorić: „Na stolu je niz opcija, sutra ćete vidjeti detalje“

Foto: Mateo Levak/Riportal

Na pitanje je li bilo govora o obeštećenju u smislu dijela postotka prošlogodišnje zarade, kratko je odgovorio da je „čitav niz opcija bio na stolu, sutra ćete vidjeti detalje“.

Predstavljajući nove zabrane, premijer Andrej Plenković najavljivo je i gospodarske protumjere kojima bi se trebala spasiti radna mjesta, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić za RTL Danas otkrio je što će konkretno sutra ponuditi poduzetnicima.

„Vlada RH u potpunosti je svjesna činjenice da ovo djelomično zatvaranje do kojeg je došlo i koje će trajati do 21. prosinca, posebno snažno utječe na određene sektore posebno ugostiteljstvo. Mi ćemo ići dalje s mjerama od 4000 kuna. Ta mjera je i više nego pogođena od početka korona krize. S druge strane, našim poslodavcima bit će omogućena nova financijska injekcija kroz Covid kredite i oni će krenuti u najskorije vrijeme. S treće strane, ići ćemo u smjeru kompenzacije dijela fiksnih troškova“, rekao je ministar koji ističe kako su u Vladi saslušali zahtjeve poslodavaca koje su u petak iznijeli Vladi.

Više u VIDEOPRILOGU: