Pogledajte stravične snimke užasnog potresa koji je zatresao Zagreb!

Foto: Screenshot (Facebook, Vijesti.hr)

Nakon niza potresa u Zagrebu na društvenim mrežama pojavile su se i snimke kako je to sve izgledalo

Ured za upravljanje u hitnim situacijama organizirao je obroke za sve građane koji se ne mogu vratiti u svoje domove. Obroci će biti dostupni nakon 13.00 sati  na lokacijama: Zrinjevac, Mažuranićev trg i Trg dr. Franje Tuđmana.

Iz Ureda su priopćili da stručnjaci procijenjuju oštećenja zgrada prema prioritetima, a nakon pregleda će staviti oznaku na zgradu. Mole sve da striktno poštuju stručnjake i ne riskiraju.

Osim toga, fotografiju oštećenja zajedno s adresom se može poslati na e-mail adresu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je naložio svim ministrima da na teren pošalju građevinare statičare da odmah naprave procjenu stanja zgrada i štete nakon potresa koji je jutros pogodio Zagreb.

“Svi su angažirani, vidite da se već oko katedrale čisti. Dao sam nalog svim ministrima da svi građevinari statičari, koji inače brinu o zgradama, da odmah izađu na teren i naprave procjenu. Moramo biti sigurni da su nam u tim objektima ljudi u situaciji da tamo mogu biti”, rekao je Plenković.

Ines Švagelj

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari