POLICAJCI POD ISTRAGOM Na vidjelo izlazi prljavo rublje kandidata za načelnika policijskih uprava!

Foto: Ilustracija

Uoči imenovanja novih načelnika hrvatskih policijskih uprava, na vidjelo izlazi prljavo rublje pojedinih kandidata. Najžešći obračun vodi se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje su i aktualni načelnik i kandidat za budućeg bili pod istragom

Načelniku najjužnije policijske uprave Tončiju Radibratoviću mandat istječe točno u ponoć.

Radibratović je ponovo kandidat, no neslužbeno govori se kako će ga na toj poziciji zamijeniti Ivan Pavličević, a njega su svojedobno nadzirali zbog navodnog odavanja informacija dilerima te pokušaja zataskavanja slučaja nasilja u obitelji.

Iz MUP-a su potvrdili da je Pavličević bio pod istragom, ali da grijeha nema:

“Rezultat provedenih posebnih dokaznih radnji nije ukazivao na počinjenje kaznenog djela od strane imenovanog policijskog službenika. Nisu utvrđeni niti elementi disciplinske odgovornosti”, priopćili su iz MUP-a.

Ni, aktualni načelnik nije bez grijeha. Ovo je snimka njegovog jurcanja službenom škodom prošle godine.

Radibratović je tijekom mandata čak 22 puta prijavljen službi za unutarnju kontrolu mupa, no protiv njega nikad nije pokrenut disciplinski postupak.

Jer dobio je imunitet postavši povjerenikom Sindikata policije Hrvatske – a tek nedavno je prestao obnašati tu dužnost.

“To je čisto ogledalo tog sindikata koji se zove Prvi hrvatski sindikat. Rado se vole nazvat da su oni prvi. Pa sad vidimo nakon toliko godina rada što pokazuju na terenu i da imenuju načelnika uprave sindikalnim povjerenikom koji nikako ne može biti sindikalni povjerenik, jer je u sukobu interesa”, kazao je Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.

Sve se dijelom događalo i dok je ministar unutarnjih poslova bio MOST-ovac Vlaho Orepić:

”Ko se mača lata, od njega i gine. Ovo je očiti primjer u kojem se može prepoznati razlog zašto sam kao ministar inzistirao i težište svoga rada stavio upravo na toj potrebi da policajac postane i ostane čisto karijerno zanimanje. Evo i u ovom slučaju sada na jugu politika je prevladala struku. Ukoliko su mrlje, kao takvi ti ljudi jednostavno ne mogu biti razmatrani za takvo visoke dužnosti”, poručio je Orepić.

Tko će na kraju na čelo dubrovačke policije znat će se za nekoliko dana kada će Ravnateljstvo policije i službeno objaviti imena 18orice novih načelnika policijskih uprava.

Matko Saltarić

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari