Policija od danas gleda još jednu stavku u prometu!

Foto: Ilustracija

Od stupanja na snagu zimskog računanja vremena u prometu je obvezna uporaba kratkih ili dnevnih svjetala

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

O zimskom ili ljetnom vremenu još će biti puno rasprave, a ova promjena sata tiče se i prometa. Naime, policija je i ovog vikenda izašla na ceste te vrši standardne kontrole prometa, a od danas će gledati još jednu stavku. O čemu se točno radi, objasnio nam je Zvonimir Knežević, voditelj sektora za sigurnost cestovnog prometa.

“Od stupanja na snagu zimskog računanja vremena u prometu je došlo do određenih izmjena, obvezna je uporaba kratkih ili dnevnih svjetala. Njihovim korištenjem smo uočljiviji u prometu”, objašnjava Knežević. Tvrdi da ukoliko vozači u vožnji ne koriste dnevna svjetla, za to je propisana novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Knežević je kazao kako je ovog vikenda pojačan angažman policjskih službenika u cilju smanjivanja prometnih nezgoda. “Baziramo se na prekršaje koji su u uzročito posljedičnoj vezi s posljedicama prometnih nezgoda, znači alkohol, brzina, pojas, mobitel – to su četiri najčešća uzročnika prometnih nezgoda na našim prometnicama”, zaključuje Knežević.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari