STANJE NA CESTAMA

Ponovno kaos na prometnicama! Vozače iznenadio snijeg: ‘Većina je bila na ljetnim gumama, bilo je klizanja’

Pixsell

Hladno vrijeme će se nastaviti, tokom noći temperature će pasti i do minus 10, savjetujemo vozačima koji se odluče na put da povećano paze, rekao je Ivica Križanić, direktor sektora održavanja HAC-a

Mnoge je iznenadio snijeg u travnju, a je li stanje sada pod kontrolom, otkrio je RTL-ov Boris Mišević koji je bio u Delnicama. Jedino što se sada normaliziralo je što je snijeg prestao padati, no i dalje su doista pravi zimski uvjeti, prenose RTL-ove Vijesti.hr.

Pogledajte više u Videoprilogu:

Hrvatske autoceste imale su pune ruke posla. Gost RTL-a Danas bio je Ivica Križanić, direktor sektora održavanja HAC-a.

”Kao što je prognozirano u toku jutra smo imali prodor hladne fronte koja je rezultirala obilnim padalinama, posebno u Gorskom kotaru i Lici, to je određeni broj vozača dočekalo nespremno jer smo zbog povećanog broja nesreća napravili jednu kratku analizu i većina vozača bila je na ljetnim gumama, a čak i lošiju opciju: prednje zimske i zadnje ljetne. To daje vozaču osjećaj dodatne sigurnosti, međutim vozilo je nestabilno i lako se dogode slijetanja”, rekao je Križanić.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bilo je, kaže, klizanja na svim pravcima gdje su vozači došli s takvom opremom. ”Onda oni završe ili na zaustavnoj traci i lupe odbojnu ogradu što nama onda otežava čišćenje jer mi ne možemo prolaziti s ralicama”, kazao je.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Padaline su prestale, a prema prognozi ih više neće biti. ”Ali hladno vrijeme će se nastaviti, tokom noći temperature će pasti i do minus 10, što znači da savjetujemo vozačima koji se odluče na put da povećano paze prilikom korištenja autocesta, zaključio je Križanić.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari