SMRZNULA SE

VIDEO Posada trajekta spasila djevojčicu: Struje je odnijele na otvoreno more!

Foto: Screenshot / Facebook / Petros Kritsonis. Montaža: Morski.hr

Posada grčkog trajekta Salaminomachos spasila je u ponedjeljak malo dijete koje je plutalo na otvorenom moru blizu luke Rio, istočno od grada Patrasa, prenosi Morski.hr

Djevojčica je bila u šoku. Uhvatila se čvrsto za ovu napuhanu igračku i nije se pomaknula, smrznula se. Kad nas je vidjela kako se približavamo, vrisnula je – rekao je kapetan trajekta Grigoris Karnesis za grčku televiziju.

Četverogodišnja djevojčica plivala je s roditeljima na plaži pored luke Antirrio kada su snažne struje odgurnule napuhani jednorog i odvele ga na otvoreno more.

Trajekt “Salaminomachos” koji je išao redovitim rutom Rio-Antirio približio se djevojčici kako bi je članovi posade mogli spasiti.

“Kad sam se približavao luci Antirrio, lučka uprava me obavijestila da je dijete s gumenom igračkom odnijela struja. Locirali smo je i krenuli prema njoj”, rekao je Karnesis.

“Stopila se s jednorogom. Bila je kao stup soli i izgubila je kontakt s okolinom”, nastavio je kapetan trajekta.

“Majka djeteta bila je u sličnom stanju kad su je pozvali da je pokupi. Šok je u ovom slučaju bio sjajan za oboje”, dodao je.

Petros Kritsonis iz Patrasa u Grčkoj objavio je ovu snimku na društvenim mrežama

“Nepažnja može dovesti do tragedije… Čestitke kapetanu i posadi broda Salaminachos na akciji koja je dovela do pozitivnog ishoda. Objavljivanje ovog videa nije zamjerka, već demonstracija opasnosti mora”, objavio je Kristsonis sugerirajući pritom na opasnosti koje koje vrebaju na moru, ukoliko ga ne poštujemo dovoljno.

Ovaj put je sve, srećom, završilo sretnim ishodom.

http://www.facebook.com/701492167/videos/10156459044457168/?extid=32DhCUnAtBvGKDoT

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari