POTRES U DALMACIJI: Štete na kućama, šokirani vozač snimio opasan odron

Idi na originalni članak

Neki stanovnici Makarske, Omiša, Dugog Rata, Solina, Šestanovca, Imotskog i drugih mjesta javljaju da je potres bio snažan te da su zamijetili oštećenja u kućama

Oglas

Oko 13 sati područje Splita i okolice pogodio je potres. Prema podacima objavljenim na stranicama Euromediteranskog seizmološkog centra, riječ je o potresu magnitude 4.8 prema Richteru.

Tada još nije bilo dojava o oštećenjima, no nažalost, ipak ih ima. Kako javlja lokalni portal Podbablje, potres koji se snažno osjetio u cijeloj Imotskoj krajini prouzročio je štetu na prezbiteriju crkve Sv. Ante u Drumu koji je temeljito obnovljen prije dvije godine. Potres nije mimoišao ni župnu dvoranu ni kuću u kojoj su se upravo odvijali radovi, a štete ima i u drugim kućama.

Slobodna Dalmacija pak javlja kako su neki Imoćani slabijih živaca, posebno oni koji žive u većim stambenim zgradama, izašli na ulice. Neki stanovnici Makarske, Omiša, Dugog Rata, Solina, Šestanovca, Imotskog i drugih mjesta javljaju da je potres bio snažan te da su zamijetili oštećenja u kućama.

Na prijevoju Dubci potres je na cestu odronio kamenja, a portalu Dalmacija Danas javio se i čitatelj koji je prolazio tom cestom u trenutku potresa:

“Prolazio sam Jadranskom magistralom kod Dubaca i u tom trenutku je odron počeo. Ja potres nisam osjetio u autu, ali nije dobar osjećaj vidjeti kako kamenje pada ispred tebe. Nazvao sam Županijske ceste i obavijestio ih o odronu”, izjavio je.

Vijesti.hr
FotoYoutube Screenshot

Exit mobile version