Pravosudni epilozi mogli bi obilježiti 2019.!

Ova 2019. godina bit će izuzetno zanimljiva, ako je suditi po pravosudnim događajima

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Cijeli niz korupcijskih slučajeva nije završen – od predaje Ivice Todorića Hrvatskoj, preko bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je uhićen prije 9 godina, a nema ni jednu pravomoćnu sudsku presudu, pa do Zdravka Mamića koji je jednu nepravomoćnu presudu dobio, ali prije njezinog izricanja pobjegao u Bosnu i Hercegovinu gdje se još uvijek nalazi.

Nekad najmoćniji gospodarstvenik – ove godine mogao bi postati optuženik. Zbog milijardu kuna teških malverzacija.

Čest gost Zrinjevca i 2019. bit će bivši premijer. Čeka ga pravomoćna presuda (grafika) za aferu Planinska. HEP Dioki. I HYPO. Završit treba Fimi Media. I INA MOL.

To će na kraju odlučiti Vrhovni sud koji treba odlučiti i o aferi Štandovi Milana Bandića kojega još čeka i presuda za Agram.

Krivim se ne smatra niti župan Alojz Tomašević kojeg čeka presuda za obiteljsko nasilje.

Neke rasprave kao da nikad ne završavaju. Sedam godina dugu trakavicu imaju već Gaia i Federico Salpietro, čije roditelje je na moru usmrtio Tomislav Horvatinčić kojemu bi suđenje trebalo završiti – treći put.

Ostaje nepoznanica što će biti sa Zdravkom Mamićem.

Utakmica još nije gotova. Čeka se potvrda Vrhovnog suda o presudi, ali i novoj optužnici – zbog sumnje na 200 milijuna kuna izvlačenja iz Dinama.

Tko je imao i kakvu ulogu u aferi sms, mogli bi napokon doznati u veljači – kad završi istraga slučaja koji je uzdrmao politički vrh i uzrokovao nekoliko smjena.

Ove godine presude čekaju i tri žene koje su nekad bile na moćnim funkcijama.

Od bivše sisačko-moslavačke županice i ravnateljice porezne, do bivše ministrice kulture optužene za peglanje službene kartice u privatne svrhe.

Prvostupanjsku presudu dobit će Nadan Vidošević, možda i Josip Protega – uhićen prije 10 godina.

Hoće li u ovom slučaju pasti Saucha ili pravosuđe – tek ćemo vidjeti. USKOK ga je optužio za krivotvorenje potpisa u aferi dnevnice, no optužnica nije potvrđena.

Život bi se mogao promijeniti i Dejanu Lovrenu, ako mu ove godine potvrde optužnicu za lažni iskaz.

U tajnosti će ove godine biti izručeni Josip Pekrović i Zdravko Mustač iz Njemačke u Hrvatsku gdje će služiti kaznu.

U godini amnezija i sporosti iza nas, jedno je gotovo sigurno – hrvatsko pravosuđe i ove godine će vjerojatno izbjegavati Zsolt Hernadi, optužen za davanje mita Ivi Sanaderu da prepusti INU Mađarima.
Ivana Ivanda Rožić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari