KORONA U ISTRI

Predstavnik istarskog Stožera: ‘Nismo za stroge mjere, ali ono što se dešava sada nismo očekivali’

Idi na originalni članak
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Broj novozaraženih u Hrvatskoj nezaustavljivo raste

Oglas

S obzirom na to da su neke županije poput Međimurske i Varaždinske već uvele strože epidemološke mjere zbog nepovoljne situacije, druge županije također razmatraju taj potez.

Više u videoprilogu:

Iz Buja se javio RTL-ov reporter Boris Mišević koji je o tome što čeka Istru razgovaro sa šefomistarskog Stožera civilne zaštite Dinom Kozlevcem.

Istra ima dnevni rekord od 88 novooboljelih pa će ovog vikenda razmatrati eventualne nove mjere.

“Mi ćemo u ponedjeljak razmotriti stanje. Ono što se sada događa nismo očekivali. Nema importa virusa već kretanja u populaciji, u obiteljima i firmama i to zato što se ne drže mjera i distance. Ja svih pozivam da se uozbiljimo, da vodimo računa o maskama, distanci i mjerama jer to je ključna priča. Ako brojke normaliziramo, neće bit potrebe za novim mjerama jer one uvoijek stvaraju probleme”, kazao je Kozlevac.

Dodao je da mjere mogu biti u smjeru smanjenih događanja, da budu samo na razini obiteljskih događanja, a prostora ima i u ograničavanju sportskih događanja i natjecanja, ali to će se urediti na razini države.

“Nismo za šrafljenje, ne želim da to ljudi misle, ali situacija i prilika nas može natjerati na to kako bi ograničili koronu”.

Kozlevac je naveo i da podržava premijerovo mišljenje jer od početka komunicira da nisu za lockdown.

“Trebat će nam vremena da stvari stavimo pod kontrolu, ali kako vidim idemo u dobrom smjeru”, kazao je za RTL Danas.

Klinička slika bolesnika nu Istri nešto je teža nego prije.

“Ono što danas imamo u bolnici je uglavnom srednje teška i teška klinička slika. Imamo ljude na respiratoru. Zahladilo je, vrijeme radi svoje. Idemo se organizirati da što prije normaliziramo situaciju”, zaključio je Kozlevac.

Vijesti.hr

Exit mobile version