PROGNOZA VREMENA

PROGNOZA Pred nama su nesnošljive vrućine; Evo gdje će biti najgore

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako tjedan bude odmicao, bit će sve nepodnošljivije

Nakon nestabilnog prošlog tjedna, stiže nam novi toplinski val. Novi val vrućine trajat će cijeli ovaj tjedan. Na kontinentu će završiti krajem subote i u nedjelju s, čini se, nevremenom. No, do tada još valja izdržati.

Zbog negativnog utjecaja temperatura na zdravlje, osobito najosjetljivijih skupina, već je danas, na početku toplinskog vala, cijela Hrvatska u “žutom” , donose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Sutra se već za splitsko područje diže upozorenje na narančasto. Kako tjedan bude odmicao, bit će sve nepodnošljivije.

Držite se hlada

A razina opasnosti će se povećavati, osobito na osječkom i riječkom i kninskom području koje ulazi u crveno.

Najveći problem je ta iscrpljujuća dugotrajnost kako zbog visokih dnevnih temperatura, tako i niza toplih noći u kojima se temperatura noću – ni na kontinentu – neće spustiti ispod 20 stupnjeva.

Kod ovog toplinskog vala neće biti rušenja srpanjskih ili povijesnih rekorda. Maksimalci će se mjeriti uglavnom u četvrtak ili petak. Dalmatinska zagora opet će biti najtoplija, moguće i do 39 stupnjeva.

Savjeti su uvijek isti, držati se hlada, bez prevelikih napora.

Tko može, neka potraži osvježenje u rijekama ili u moru koje je jugo izmiješalo pa je ugodnih 24 – 26 stupnjeva. No, brzo će se i pregrijati.

Uz sve, atmosfera će biti zamućena zbog prirodne pojave, saharskog pijeska- koji će i idućih dana stizati s jugozapadnom strujom sa sjevera Afrike. Nebo će biti žućkaste, moguće i narančaste boje. Baš da upotpuni dojam vrućine, donose RTL Vijesti.

Željka Pogačić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari